Pasta pesto
met kip
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 120 gram kipfiletblokje(s)
- 30 gram pesto
- 10 gram pijnboompitten
- 0.5 stuk(s) rode paprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 100 gram spaghetti volkoren
- 125 gram tomaat
- 240 gram kipfiletblokje(s)
- 60 gram pesto
- 20 gram pijnboompitten
- 1 stuk(s) rode paprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 gram spaghetti volkoren
- 250 gram tomaat
- 360 gram kipfiletblokje(s)
- 90 gram pesto
- 30 gram pijnboompitten
- 2 stuk(s) rode paprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 300 gram spaghetti volkoren
- 350 gram tomaat
- 480 gram kipfiletblokje(s)
- 120 gram pesto
- 40 gram pijnboompitten
- 2 stuk(s) rode paprika
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 gram spaghetti volkoren
- 500 gram tomaat
Benodigdheden
- mengbeker
- bakpan
- vergiet
- staafmixer
- snijplank
- mes
- kookpan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Giet niet al het pastawater af: Pastawater is een geweldige toevoeging aan de saus. Voeg ongeveer een 1/2 soeplepel pastawater toe aan je saus voordat je de pasta toevoegt. Het zoute, zetmeelrijke water voegt niet alleen smaak toe, maar helpt ook de pasta en saus aan elkaar te lijmen; het zal ook helpen om de saus dikker te maken.
Inkoper Lizanne
Bereidingswijze
Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes en de tomaatjes doormidden.
Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan, verhit een scheutje olijfolie en bak de kipblokjes in ongeveer 8 minuten mooi bruin.
Voor de pappa's en mamma's: Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig. Voeg de paprika en tomaatjes toe en bak 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voor de kids: Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui glazig. Voeg de paprika en tomaatjes toe en bak 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg wat water toe om een saus te maken. Doe de groenten in een kom of mengbeker en maak met de staafmixer een gladde saus.
Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 9-12 minuten gaar.
Giet de spaghetti af. Meng de pesto door de pasta.
Serveer de pasta in een diep bord en schep de saus erop. Verdeel de kipblokjes over de borden en maak het gerecht af met de geroosterde pijnboompitjes.