Pasta pesto
Vega

Pasta pesto

met ricotta, spinazie en pompoenmix

  • 5 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 gram hazelnoten
  • 200 gram mix pompoen en gele wortel
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram ricotta
  • 50 gram spinazie
  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 25 gram waterkerspesto
  • 20 gram hazelnoten
  • 400 gram mix pompoen en gele wortel
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram ricotta
  • 100 gram spinazie
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 50 gram waterkerspesto
  • 25 gram hazelnoten
  • 600 gram mix pompoen en gele wortel
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram ricotta
  • 150 gram spinazie
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 75 gram waterkerspesto
  • 30 gram hazelnoten
  • 800 gram mix pompoen en gele wortel
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 100 gram waterkerspesto

Benodigdheden

  • kopje
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • snijplank
  • mes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Pesto is een Italiaanse saus, oorspronkelijk gemaakt door olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, pecorino en pijnboompitten fijn te malen. De ingrediënten werden in een vijzel tezamen fijngewreven. Vandaar de naam 'pesto' = gestampt. Deze week vervangen we de basilicum door waterkers. De smaak van waterkers is peperig met een licht zoetje.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1
Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de spaghetti.

Stap 2
Stap 2

Kook de spaghetti in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.

Stap 3
Stap 3

Rooster de hazelnoten in 1-2 goudbruin in een hapjespan zonder olie. Haal ze uit de pan.

Stap 4
Stap 4

Verwarm de pan opnieuw met een scheut olijfolie en bak de groentemix in 6-8 minuten mooi bruin. Bak als laatste de spinazie mee en laat slinken.

Stap 5
Stap 5

Meng de pasta door de groenten. Voeg pesto, ricotta en kookvocht toe. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6
Stap 6

Verdeel de pasta over de borden en maak het gerecht af met de geroosterde hazelnoten.