Pasta-ovenschotel met pompoen
Vlees

Pasta-ovenschotel met pompoen

en gehaktbal

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 25 gram geraspte kaas
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 0.5 theelepel(s) oregano gedroogd
  • 75 gram pasta
  • 0.25 stuk(s) pompoen
  • 50 milliliter slagroom
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) oregano gedroogd
  • 150 gram pasta
  • 0.5 stuk(s) pompoen
  • 100 milliliter slagroom
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 3 stuk(s) gele ui
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 1.5 theelepel(s) oregano gedroogd
  • 225 gram pasta
  • 0.75 stuk(s) pompoen
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
  • 4 stuk(s) gele ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) oregano gedroogd
  • 300 gram pasta
  • 1 stuk(s) pompoen
  • 200 milliliter slagroom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Voor een extra romige saus kun je een deel van de geroosterde pompoenblokjes pureren voordat je deze door de slagroom mengt.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen, verwijder de pitten; de pompoen mag geschild worden, maar het hoeft niet. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2-3 centimeter. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de pompoenblokjes 20 minuten in de oven.

Stap 2

Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar vang een kopje van het kookwater op.

Stap 3

Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de ui en knoflook 4-5 minuten glazig. Voeg de geroosterde pompoenblokjes samen met de oregano toe aan de pan.

Stap 4

Verkruimel het bouillonblokje erboven, schenk de slagroom erbij en voeg wat pasta-kookwater toe. Laat 2 minuten zachtjes koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Stap 5

Snijd de voorgegaarde gehaktballen in plakjes. Meng de pasta met het pompoenmengsel en schep dit in een ovenschaal. Verdeel de plakjes gehaktbal erover.

Stap 6

Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en bak 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.