
Pasta-ovenschotel met pompoen
en gehaktbal
- 45 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje rund
- 1 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 1 stuk(s) gele ui
- 25 gram geraspte kaas
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 0.5 theelepel(s) oregano gedroogd
- 75 gram pasta
- 0.25 stuk(s) pompoen
- 50 milliliter slagroom
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
- 2 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 2 stuk(s) gele ui
- 50 gram geraspte kaas
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) oregano gedroogd
- 150 gram pasta
- 0.5 stuk(s) pompoen
- 100 milliliter slagroom
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje rund
- 3 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 3 stuk(s) gele ui
- 75 gram geraspte kaas
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 1.5 theelepel(s) oregano gedroogd
- 225 gram pasta
- 0.75 stuk(s) pompoen
- 150 milliliter slagroom
- 1 stuk(s) bouillonblokje rund
- 4 stuk(s) gehaktbal gegaard
- 4 stuk(s) gele ui
- 100 gram geraspte kaas
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) oregano gedroogd
- 300 gram pasta
- 1 stuk(s) pompoen
- 200 milliliter slagroom
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox
Vanaf 56.45 per weekTip!
Voor een extra romige saus kun je een deel van de geroosterde pompoenblokjes pureren voordat je deze door de slagroom mengt.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen, verwijder de pitten; de pompoen mag geschild worden, maar het hoeft niet. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2-3 centimeter. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de pompoenblokjes 20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar vang een kopje van het kookwater op.
Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de ui en knoflook 4-5 minuten glazig. Voeg de geroosterde pompoenblokjes samen met de oregano toe aan de pan.
Verkruimel het bouillonblokje erboven, schenk de slagroom erbij en voeg wat pasta-kookwater toe. Laat 2 minuten zachtjes koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Snijd de voorgegaarde gehaktballen in plakjes. Meng de pasta met het pompoenmengsel en schep dit in een ovenschaal. Verdeel de plakjes gehaktbal erover.
Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas en bak 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.