Pasta met witlof, zongedroogde tomaatjes en Hollandse raapstelenpesto
Vegan

Pasta met witlof, zongedroogde tomaatjes en Hollandse raapstelenpesto

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) groene paprika
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 40 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram pasta penne
  • 20 gram pijnboompitten
  • 0.5 bosje(s) raapstelen
  • 2 stuk(s) witlof
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 75 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram pasta penne
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 4 stuk(s) witlof
  • 150 gram zongedroogde tomaten
  • 1.5 stuk(s) groene paprika
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 120 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram pasta penne
  • 60 gram pijnboompitten
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 6 stuk(s) witlof
  • 225 gram zongedroogde tomaten
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 150 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram pasta penne
  • 80 gram pijnboompitten
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 8 stuk(s) witlof
  • 300 gram zongedroogde tomaten

Bereidingswijze

Stap 1

Was de raapstelen en verwijder, indien nodig, de bruine stukjes. Pel en hak de knoflook.

Stap 2

Pureer met een staafmixer de pijnboompitten, olijfolie, knoflook en de raapstelen tot een grove pesto en breng op smaak met peper en zou

Stap 3

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.

Stap 4

Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Verwarm ondertussen in een hapjespan een scheut olijfolie. Bak de witlof en paprika ca 5 minuten tot de paprika gaar is.

Stap 5

Voeg de gekookte pasta, de zongedroogde tomaatjes en de pesto aan de witlof en paprika toe. Meng goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden.