Pasta met tomaten-groentesaus
Vlees

Pasta met tomaten-groentesaus

en pesto-kip

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 stengel(st) bleekselderij
  • 0.25 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 120 gram kipdijfilet blokjes
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 210 milliliter passata
  • 20 gram pesto
  • 5 gram rozemarijn
  • 100 gram spaghetti volkoren
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 4 stengel(st) bleekselderij
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 240 gram kipdijfilet blokjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 420 milliliter passata
  • 40 gram pesto
  • 10 gram rozemarijn
  • 200 gram spaghetti volkoren
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel
  • 6 stengel(st) bleekselderij
  • 0.75 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 360 gram kipdijfilet blokjes
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 630 milliliter passata
  • 60 gram pesto
  • 15 gram rozemarijn
  • 300 gram spaghetti volkoren
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 8 stengel(st) bleekselderij
  • 1 stuk(s) bouillonblokje rund
  • 480 gram kipdijfilet blokjes
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 840 milliliter passata
  • 80 gram pesto
  • 20 gram rozemarijn
  • 400 gram spaghetti volkoren
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je nog kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse) in huis? Rasp of strooi die dan vlak voor serveren over de pasta.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui. Snijd de stengels bleekselderij in stukjes van 0,5 cm. Snijd de wortel in kleine stukjes.

Stap 2

Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 5 min. Voeg de passata, het bouillonblokje en de rozemarijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 15-20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.

Stap 3

Breng ondertussen een pan ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur gaar en bruin. Zet het vuur uit en meng de pesto erdoor.

Stap 5

Haal de rozemarijn uit de saus. Meng een kopje kookwater van de pasta door de pastasaus. Giet de spaghetti af en meng die door de tomaten-groentesaus.

Stap 6

Verdeel de pasta over de borden, schep de pesto-kip erop en serveer.