Pasta met tomaten-groentesaus
en pesto-kip
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 2 stengel(st) bleekselderij
- 0.25 stuk(s) bouillonblokje rund
- 120 gram kipdijfilet blokjes
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 210 milliliter passata
- 20 gram pesto
- 5 gram rozemarijn
- 100 gram spaghetti volkoren
- 0.5 stuk(s) ui
- 100 gram wortel
- 4 stengel(st) bleekselderij
- 0.5 stuk(s) bouillonblokje rund
- 240 gram kipdijfilet blokjes
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 420 milliliter passata
- 40 gram pesto
- 10 gram rozemarijn
- 200 gram spaghetti volkoren
- 1 stuk(s) ui
- 200 gram wortel
- 6 stengel(st) bleekselderij
- 0.75 stuk(s) bouillonblokje rund
- 360 gram kipdijfilet blokjes
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 630 milliliter passata
- 60 gram pesto
- 15 gram rozemarijn
- 300 gram spaghetti volkoren
- 1.5 stuk(s) ui
- 300 gram wortel
- 8 stengel(st) bleekselderij
- 1 stuk(s) bouillonblokje rund
- 480 gram kipdijfilet blokjes
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 840 milliliter passata
- 80 gram pesto
- 20 gram rozemarijn
- 400 gram spaghetti volkoren
- 2 stuk(s) ui
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Familie
Vanaf 49.00 per weekTip
Heb je nog kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse) in huis? Rasp of strooi die dan vlak voor serveren over de pasta.
Colette
Bereidingswijze
Snipper de ui. Snijd de stengels bleekselderij in stukjes van 0,5 cm. Snijd de wortel in kleine stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak de ui, wortel en bleekselderij 5 min. Voeg de passata, het bouillonblokje en de rozemarijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus 15-20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.
Breng ondertussen een pan ruim water met een snuf zout aan de kook. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur gaar en bruin. Zet het vuur uit en meng de pesto erdoor.
Haal de rozemarijn uit de saus. Meng een kopje kookwater van de pasta door de pastasaus. Giet de spaghetti af en meng die door de tomaten-groentesaus.
Verdeel de pasta over de borden, schep de pesto-kip erop en serveer.