Pasta met romige miso- aspergesaus
Vegan

Pasta met romige miso- aspergesaus

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 eetlepel(s) miso
  • 5 gram peterselie
  • 75 milliliter plantaardige kookroom
  • 100 gram tagliatelle
  • 250 gram witte asperges
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 eetlepel(s) miso
  • 10 gram peterselie
  • 150 milliliter plantaardige kookroom
  • 200 gram tagliatelle
  • 500 gram witte asperges
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 3 eetlepel(s) miso
  • 15 gram peterselie
  • 225 milliliter plantaardige kookroom
  • 300 gram tagliatelle
  • 750 gram witte asperges
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 4 eetlepel(s) miso
  • 20 gram peterselie
  • 300 milliliter plantaardige kookroom
  • 400 gram tagliatelle
  • 1000 gram witte asperges

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

De boekweitmiso in de box is wat minder zout dan de meeste miso’s die je koopt in de supermarkt. Mocht je dit recept nog eens willen maken met andere miso, gebruik er dan iets minder van.

Colette

Bereidingswijze

Stap1

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant (ca. 3 cm) van de asperges. Snijd de asperges vervolgens in stukken van 3 cm.

Stap 2

Doe de aspergestukken in een pan water. Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook. Kook ze in ca. 10 min. gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, maar laat het kookwater in de pan zitten.

Stap 3

Breng het aspergewater in de pan opnieuw aan de kook en kook de tagliatelle in ca 11 min. beetgaar.

Stap 4

Snipper ondertussen de ui fijn en hak de peterselie grof.

Stap 5

Doe de kookroom met de gesnipperde ui en de miso in een hapjespan en breng aan de kook. Laat de room ca. 3 min. inkoken. Houd een kwart van de peterselie achter voor garnering. Voeg de rest met de aspergestukken toe aan de saus en kook nog 2 min. Breng de saus eventueel op smaak met wat extra miso.

Stap 6

Giet de tagliatelle af en meng de pasta door de aspergesaus. Verdeel over de (diepe) borden, garneer met de achtergehouden peterselie en serveer.