Pasta met pompoen, pastinaak en kippendijen
Vlees

Pasta met pompoen, pastinaak en kippendijen

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 stuk(s) flespompoen
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 150 gram kippendijen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram pasta
  • 100 gram pastinaak
  • 5 gram salie
  • 100 gram witte champignons
  • 200 stuk(s) flespompoen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 300 gram kippendijen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram pasta
  • 200 gram pastinaak
  • 10 gram salie
  • 200 gram witte champignons
  • 300 stuk(s) flespompoen
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 450 gram kippendijen
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 gram pasta
  • 300 gram pastinaak
  • 15 gram salie
  • 300 gram witte champignons
  • 400 stuk(s) flespompoen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 600 gram kippendijen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 gram pasta
  • 400 gram pastinaak
  • 20 gram salie
  • 400 gram witte champignons

Tip

Aantal personen 1 2 3 4 5 6 Bereidingstijd 35 minuten Categorieën Vlees, Bereidingstijd (35 min) Tip Je gebruikt het kookvocht om de pasta lekker smeuïg te maken. Gebruik ca. 100 ml p.p.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook voor de pasta. Haal de kippendij uit de verpakking en dep droog. Snijd de kip in blokjes en kruid met peper en zout. Maak de mini champignons schoon. Maak de hoeveelheid die je nodig hebt van de pompoen schoon (zie tabel) en snijd in gelijke blokjes van 1 cm. Schil de pastinaak en snijd in gelijke blokjes van 1 cm. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de salie in reepjes.

Stap 2

Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit er de knoflook, salie en ui in aan. Bak nu de blokjes kip. Voeg daarna de mini champignons toe en bak tot deze goudbruin zijn. Voeg de pastinaak en pompoenblokjes toe en laat 6-8 minuten bakken.

Stap 3

Kook de pasta gaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en bewaar wat kookvocht. Zie tip.

Stap 4

Roer de gekookte pasta door de groenten met kip en voeg het kookvocht toe.

Stap 5

Brokkel de kaas, voeg naar smaak toe aan de pan en laat nog heel even smelten.

Stap 6

Serveer de pasta in diepe borden en kruid met wat zwarte peper.