Pasta met pompoen, pastinaak en blauwe kaas
Vega

Pasta met pompoen, pastinaak en blauwe kaas

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 stuk(s) flespompoen
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 gram pasta
  • 100 gram pastinaak
  • 5 gram salie
  • 100 gram witte champignons
  • 200 stuk(s) flespompoen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 gram pasta
  • 200 gram pastinaak
  • 10 gram salie
  • 200 gram witte champignons
  • 300 stuk(s) flespompoen
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 gram pasta
  • 300 gram pastinaak
  • 15 gram salie
  • 300 gram witte champignons
  • 400 stuk(s) flespompoen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 gram pasta
  • 400 gram pastinaak
  • 20 gram salie
  • 400 gram witte champignons

Benodigdheden

  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Tip

Je gebruikt het kookvocht om de pasta lekker smeuïg te maken. Gebruik ca. 100 ml p.p.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een pan met ruim water en zout aan de kook voor de pasta. Maak de mini champignons schoon. Maak de hoeveelheid die je nodig hebt van de pompoen schoon (zie tabel) en snijd in gelijke blokjes van 1 cm. Schil de pastinaak en snijd in gelijke blokjes van 1 cm. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de salie in reepjes.

Stap 2

Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit er de knoflook, salie en ui in aan. Voeg daarna de mini champignons toe en bak tot deze goudbruin zijn. Voeg de pastinaak en pompoenblokjes toe en laat 6-8 minuten bakken.

Stap 3

Kook de pasta gaar zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en bewaar het kookvocht. Zie tip.

Stap 4

Roer de gekookte pasta door de groenten en voeg het kookvocht toe.

Stap 5

Brokkel de kaas en voeg naar smaak toe aan de pan en laat nog heel even smelten.

Stap 6

Serveer de pasta in diepe borden en kruid met wat zwarte peper.