Pasta met knolselderij
walnoten en pesto
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 250 gram knolselderij
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 50 milliliter plantaardige kookroom
- 15 gram rucola
- 100 gram spaghetti
- 20 gram vegan pesto basilicum
- 25 gram walnoten
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1 teentje(s) knoflook
- 500 gram knolselderij
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 100 milliliter plantaardige kookroom
- 30 gram rucola
- 200 gram spaghetti
- 40 gram vegan pesto basilicum
- 50 gram walnoten
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 750 gram knolselderij
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 150 milliliter plantaardige kookroom
- 45 gram rucola
- 300 gram spaghetti
- 60 gram vegan pesto basilicum
- 75 gram walnoten
- 1 stuk(s) bouillonblokje groente
- 2 teentje(s) knoflook
- 1000 gram knolselderij
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 200 milliliter plantaardige kookroom
- 60 gram rucola
- 400 gram spaghetti
- 80 gram vegan pesto basilicum
- 100 gram walnoten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Je kunt de rucola ook als salade naast deze pasta eten. Doe er eventueel wat partjes tomaat bij en besprenkel met wat balsamicoazijn en olijfolie.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de knolselderij, snijd de helft in blokjes van 1x1 cm en doe in een ovenschaal. Pers de knoflook erboven uit. Besprenkel met wat olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Rooster de knolselderij 25 minuten in de oven.
Snijd de rest van de knolselderij in stukken. Kook in een pan water met het bouillonblokje in 15 minuten gaar. Kook ondertussen in een andere pan de spaghetti in water met een snuf zout beetgaar.
Giet de knolselderij af, maar vang het kookvocht op. Doe de gare knolselderij in een maatbeker en voeg de slagroom, de helft van de pesto en een flinke scheut kookwater toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg wat extra kookwater toe als de saus nog te dik is.
Neem de geroosterde knolselderij uit de oven. Giet de spaghetti af en verdeel over (diepe) borden. Schep de knolselderijsaus erover, verdeel de geroosterde knolselderij en de walnoten erover. Besprenkel met de rest van de pesto, bestrooi met wat rucola en serveer.