
Pasta met gerookte zalm en mosterd-dille saus
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 10 gram dille
- 1 stuk(s) gele ui
- 75 gram gerookte zalm
- 0.5 theelepel(s) mosterd
- 0.5 stuk(s) prei
- 50 gram rucola
- 0.5 stuk(s) venkel
- 150 gram volkoren spaghetti
- 0.5 stuk(s) citroen
- 20 gram dille
- 1 stuk(s) gele ui
- 150 gram gerookte zalm
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1 stuk(s) prei
- 100 gram rucola
- 1 stuk(s) venkel
- 225 gram volkoren spaghetti
- 1 stuk(s) citroen
- 30 gram dille
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 225 gram gerookte zalm
- 1.5 theelepel(s) mosterd
- 2 stuk(s) prei
- 150 gram rucola
- 2 stuk(s) venkel
- 300 gram volkoren spaghetti
- 1 stuk(s) citroen
- 40 gram dille
- 2 stuk(s) gele ui
- 300 gram gerookte zalm
- 2 theelepel(s) mosterd
- 2 stuk(s) prei
- 200 gram rucola
- 2 stuk(s) venkel
- 375 gram volkoren spaghetti
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- kookpan
- hapjespan
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking al dente. Giet af en laat goed uitlekken.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de onderkant van de venkel en snijd de rest vervolgens in de lengte in niet te fijne reepjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en was deze goed. Snijd daarna in stukken en vervolgens in reepjes.
Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de gesnipperde ui in aan. Laat 3 minuten fruiten en voeg de prei en venkel toe. Laat meefruiten tot deze begint te slinken.
Voeg de mosterd en het sap en de rasp van de citroen toe. Kruid met zout en peper. Snijd de dille grof en meng door de groenten. Warm even goed door.
Snijd de gerookte zalm in stukjes. Meng de pasta door de groentesaus.
Dresseer de spaghetti met de groenten op het bord en leg er de zalm stukjes bij. Garneer met peper en zout.