Pasta met gerookte zalm en mosterd-dille saus
Vis

Pasta met gerookte zalm en mosterd-dille saus

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 75 gram gerookte zalm
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 50 gram rucola
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 10 gram verse dille
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 100 gram rucola
  • 1 stuk(s) venkel
  • 20 gram verse dille
  • 225 gram volkoren spaghetti
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 225 gram gerookte zalm
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 150 gram rucola
  • 2 stuk(s) venkel
  • 30 gram verse dille
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 300 gram gerookte zalm
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 200 gram rucola
  • 2 stuk(s) venkel
  • 40 gram verse dille
  • 375 gram volkoren spaghetti

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking al dente. Giet af en laat goed uitlekken.

Stap 2

Snipper ondertussen de ui. Snijd de onderkant van de venkel en snijd de rest vervolgens in de lengte in niet te fijne reepjes. Snijd de prei in de lengte doormidden en was deze goed. Snijd daarna in stukken en vervolgens in reepjes.

Stap 3

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de gesnipperde ui in aan. Laat 3 minuten fruiten en voeg de prei en venkel toe. Laat meefruiten tot deze begint te slinken.

Stap 4

Voeg de mosterd en het sap en de rasp van de citroen toe. Kruid met zout en peper. Snijd de dille grof en meng door de groenten. Warm even goed door.

Stap 5

Snijd de gerookte zalm in stukjes. Meng de pasta door de groentesaus.

Stap 6

Dresseer de spaghetti met de groenten op het bord en leg er de zalm stukjes bij. Garneer met peper en zout.