Pasta met gebakken kabeljauw, witlof en Hollandse raapstelenpesto
Vis

Pasta met gebakken kabeljauw, witlof en Hollandse raapstelenpesto

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 25 gram extra belegen kaas
  • 0.5 stuk(s) groene paprika
  • 150 gram kabeljauw
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 40 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram pasta penne
  • 10 gram pijnboompitten
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 2 stuk(s) witlof
  • 50 gram extra belegen kaas
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 300 gram kabeljauw
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 75 eetlepel(s) olijfolie
  • 125 gram pasta penne
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 4 stuk(s) witlof
  • 75 gram extra belegen kaas
  • 1.5 stuk(s) groene paprika
  • 450 gram kabeljauw
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 120 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram pasta penne
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 6 stuk(s) witlof
  • 100 gram extra belegen kaas
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 600 gram kabeljauw
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 150 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram pasta penne
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 8 stuk(s) witlof

Bereidingswijze

Stap 1

Was de raapstelen en verwijder, indien nodig, de bruine stukjes. Rasp de kaas. Pel en hak de knoflook. Pureer met een staafmixer de pijnboompitten, geraspte kaas, olijfolie, knoflook en de raapstelen tot een grove pesto en breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in reepjes.

Stap 3

Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Verwarm ondertussen in een hapjespan een scheut olijfolie. Bak de witlof en paprika ca 5 minuten tot de paprika gaar is

Stap 4

Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan. Peper en zout de kabeljauw en bak om en om in ca 4 minuten gaar. Controleer of de kabeljauw gaar is door er licht op te duwen, als de lamellen loskomen is de vis gaar.

Stap 5

Voeg de gekookte pasta en 2/3 van de pesto aan de witlof en paprika toe. Meng goed door en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de pasta over de borden. Smeer de vis in met de rest van de pesto en serveer op de volkorenpasta.