Pasta met citroen,
venkel en lupinebonen
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 krop(pen) baby romaine
- 50 gram cherrytomaten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 teentje(s) knoflook
- 55 gram lupine boon uit blik/ pak
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 60 milliliter plantaardige kookroom
- 0.5 stuk(s) venkel
- 100 gram volkoren fusilli
- 1 krop(pen) baby romaine
- 100 gram cherrytomaten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 teentje(s) knoflook
- 110 gram lupine boon uit blik/ pak
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 120 milliliter plantaardige kookroom
- 1 stuk(s) venkel
- 200 gram volkoren fusilli
- 1.5 krop(pen) baby romaine
- 150 gram cherrytomaten
- 0.75 stuk(s) citroen
- 3 teentje(s) knoflook
- 165 gram lupine boon uit blik/ pak
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 180 milliliter plantaardige kookroom
- 1.5 stuk(s) venkel
- 300 gram volkoren fusilli
- 2 krop(pen) baby romaine
- 200 gram cherrytomaten
- 1 stuk(s) citroen
- 4 teentje(s) knoflook
- 220 gram lupine boon uit blik/ pak
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 240 milliliter plantaardige kookroom
- 2 stuk(s) venkel
- 400 gram volkoren fusilli
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip
Door de venkel eerst te koken en vervolgens te roosteren krijgt die een zachte structuur met een volle, bijna zoete smaak. Houd je van meer bite? Dan kun je er ook voor kiezen om de venkel alleen te roosteren in de oven.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd het loof van de venkel en houd apart. Snijd de venkel in dunne plakjes (2-3 mm) en kook de venkel 4 minuten. Neem uit de pan met een schuimspaan en doe de venkel in een ovenschaal. Snijd de knoflook in plakjes en voeg de helft toe. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de venkel 25 min. in de oven. Leg de na 15 minuten de cherrytomaatjes erbij en rooster ze 10 minuten mee.
Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Was en droog de blaadjes sla en doe in een schaal.
Doe de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Verhit een scheutje olie in een kookpan en fruit de rest van de knoflook 1 minuut. Voeg de bonen en de kookroom toe en breng het geheel tegen de kook aan. Breng flink op smaak met peper en zout.
Meng de pasta door de bonen in roomsaus in de pan. Breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over (diepe) borden. Neem de groenten uit de oven en verdeel over de borden. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta. Snijd het venkelloof grof en strooi erover.
Halveer de citroen en knijp sap naar smaak over de sla. Besprenkel de sla ook met wat olijfolie. Serveer de pasta met de salade apart erbij.