Pasta met citroen,
Vega

Pasta met citroen,

mozzarella en venkel

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 krop(pen) baby romaine
  • 0.5 stuk(s) buffelmozzarella
  • 50 gram cherrytomaten
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 60 milliliter room
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 100 gram volkoren fusilli
  • 1 krop(pen) baby romaine
  • 1 stuk(s) buffelmozzarella
  • 100 gram cherrytomaten
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 120 milliliter room
  • 1 stuk(s) venkel
  • 200 gram volkoren fusilli
  • 1.5 krop(pen) baby romaine
  • 1.5 stuk(s) buffelmozzarella
  • 150 gram cherrytomaten
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 180 milliliter room
  • 1.5 stuk(s) venkel
  • 300 gram volkoren fusilli
  • 2 krop(pen) baby romaine
  • 2 stuk(s) buffelmozzarella
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 240 milliliter room
  • 2 stuk(s) venkel
  • 400 gram volkoren fusilli

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Door de venkel eerst te koken en vervolgens te roosteren krijgt die een zachte structuur met een volle, bijna zoete smaak. Houd je van meer bite? Dan kun je er ook voor kiezen om de venkel alleen te roosteren in de oven.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water aan de kook.

Stap 2

Snijd het loof van de venkel en houd apart. Snijd de venkel in dunne plakjes (2-3 mm) en kook ze 4 minuten. Neem uit de pan met een schuimspaan en doe de venkel in een ovenschaal. Snijd de knoflook in plakjes en voeg toe. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de venkel 25 min. in de oven. Leg de na 15 minuten de cherrytomaatjes erbij en rooster ze 10 minuten mee.

Stap 3

Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Was en droog de blaadjes sla en doe in een schaal.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een kookpan en fruit de rest van de knoflook 1 minuut. Voeg de kookroom toe en breng het geheel tegen de kook aan. Breng flink op smaak met peper en zout.

Stap 5

Meng de pasta door de room in de pan. Breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over (diepe) borden. Neem de groenten uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel de mozzarella in stukken over de pasta. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de pasta. Snijd het venkelloof grof en strooi er ook over.

Stap 6

Halveer de citroen en knijp sap naar smaak over de sla. Besprenkel de sla ook met wat olijfolie. Serveer de pasta met de salade apart erbij.