Pasta alla norma
Vega

Pasta alla norma

met aubergine

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 2 gram basilicum
  • 0.5 stuk(s) groene paprika
  • 10 gram pijnboompitten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 1 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 100 gram spaghetti volkoren
  • 2 gram tijm
  • 150 gram tomatensaus knoflook
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 3 gram basilicum
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 200 gram spaghetti volkoren
  • 2 gram tijm
  • 300 gram tomatensaus knoflook
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 5 gram basilicum
  • 1.5 stuk(s) groene paprika
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 3 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 300 gram spaghetti volkoren
  • 3 gram tijm
  • 450 gram tomatensaus knoflook
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 6 gram basilicum
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 4 eetlepel(s) rode wijnazijn
  • 400 gram spaghetti volkoren
  • 3 gram tijm
  • 600 gram tomatensaus knoflook

Benodigdheden

  • vergiet
  • koekenpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Pijnboompitten zijn ongeroosterd lekker, maar geroosterd hebben ze nog meer smaakt. Rooster de pijnboompitten in een hete pan, zonder olie en draai regelmatig om. Als ze beginnen te verkleuren, vaker omdraaien totdat ze mooi goudbruin zijn.

Voedingsdeskundige Sophie

Bereidingswijze

STAP 1

Snipper de ui. Snijd de aubergine en paprika in kleine blokjes. Snijd de basilicum in reepjes.

STAP 2

Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui glazig. Voeg de aubergine toe en bak tot de aubergine een goudbruine kleur krijgt. Rits de tijm boven de pan en bak mee.

STAP 3

Voeg de paprika toe en roerbak 5 minuten mee. Voeg ten slotte de tomatensaus, rode wijnazijn, peper en zout toe en laat nog 5 minuten sudderen op laag vuur. Voeg de gesneden basilicum toe aan de pastasaus.

STAP 4

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de spaghetti. Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

STAP 5

Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.

STAP 6

Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Besprenkel met een scheutje olijfolie. Verdeel de spaghetti op een bord en schep de tomatensaus erop. Maak het gerecht af met de geroosterde pijnboompitten.