Pasta alla Norma
Vega

Pasta alla Norma

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 5 gram basilicum
  • 100 gram fusilli
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 25 gram oude schapenkaas
  • 150 gram tomaat
  • 25 gram tomatenpuree
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 10 gram basilicum
  • 200 gram fusilli
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram oude schapenkaas
  • 300 gram tomaat
  • 50 gram tomatenpuree
  • 1 stuk(s) ui
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 15 gram basilicum
  • 300 gram fusilli
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram oude schapenkaas
  • 450 gram tomaat
  • 75 gram tomatenpuree
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 20 gram basilicum
  • 400 gram fusilli
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram oude schapenkaas
  • 600 gram tomaat
  • 100 gram tomatenpuree
  • 2 stuk(s) ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Maak je je pastawater net zo zout als de zee. Zo breng je de pasta zelf op smaak en krijg je een lekkerder gerecht.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Halveer de aubergines in de lengte en snijd de helften in plakjes van 1 cm dik. Leg ze in een grote ovenschaal of op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Rooster de aubergine 20 minuten in de oven.

Stap 3

Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5-6 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg ze toe aan de pan, samen met een scheutje water en breng aan de kook. Laat de saus op laag vuur 10 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Kook de fusilli in circa 11 minuten beetgaar in water met zout. Giet de pasta af en voeg toe aan de tomatensaus in de pan. Neem de aubergines uit de oven en meng door de pasta met tomatensaus.

Stap 5

Verdeel de pasta over (diepe) borden en schaaf de kaas erboven. Verdeel de blaadjes basilicum erover en serveer.