Pasta aglio e olio
met hazelnoten
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 125 gram champignons
- 0.25 theelepel(s) chilivlokken
- 25 gram hazelnoten
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 125 gram tomaatjes
- 0.5 stuk(s) ui
- 125 gram verse pasta
- 250 gram champignons
- 0.5 theelepel(s) chilivlokken
- 50 gram hazelnoten
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 250 gram tomaatjes
- 1 stuk(s) ui
- 250 gram verse pasta
- 375 gram champignons
- 0.75 theelepel(s) chilivlokken
- 75 gram hazelnoten
- 6 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 375 gram tomaatjes
- 1.5 stuk(s) ui
- 375 gram verse pasta
- 500 gram champignons
- 1 theelepel(s) chilivlokken
- 100 gram hazelnoten
- 8 teentje(s) knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 500 gram tomaatjes
- 2 stuk(s) ui
- 500 gram verse pasta
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Alles weten over de voordelen van extra vierge olijfolie? Bekijk de aflevering van de keuringsdienst van waarde. https://kro-ncrv.nl/programmas/keuringsdienst-van-waarde/kun-je-nou-wel-of-niet-met-extra-vierge-olijfolie-bakken
Inkoper Wouter
Bereidingswijze
Let op, de extra vierge olijfolie uit je box gebruik je als smaakmaker in stap 5 van dit recept. Verwarm de oven op 200 graden. Rooster de hazelnoten in een droge pan.
Snipper de ui en snijd de helft van de knoflook in plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de tomaatjes en halveer ze.
Pers de rest van de knoflook boven een kom en meng met de helft van de olijfolie, wat zout en peper. Doe de tomaatjes met de open kant naar boven in een ovenschaal en verdeel de knoflookolie erbovenop. Rooster de tomaten 20-25 minuten in de oven.
Verhit in een grote hapjespan wat olijfolie. Fruit de ui, voeg de champignons toe en bak tot de champignons een mooie kleur krijgen. Voeg dan de knoflook en de chilivlokken toe en bak nog een paar minuten mee. Houd de pan regelmatig in beweging zodat de knoflook niet aanbrandt.
Breng ondertussen water met wat zout aan de kook voor de pasta en kook het volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet na het koken van de pasta het water af. Als de knoflook en de groenten kleur hebben gekregen, voeg de pasta toe aan de pan. Haal de tomaatjes uit de oven, voeg de tomaten, de extra vierge olijfolie en wat zout toe aan de pan. Verdeel de pasta over de borden en maak af met de geroosterde hazelnoten.