Pasta aglio e olio
Vega

Pasta aglio e olio

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 5 gram platte peterselie
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 200 gram tomaatjes
  • 35 gram vegan kaas
  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 10 gram platte peterselie
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 400 gram tomaatjes
  • 70 gram vegan kaas
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 15 gram platte peterselie
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 600 gram tomaatjes
  • 105 gram vegan kaas
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 20 gram platte peterselie
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 800 gram tomaatjes
  • 140 gram vegan kaas
  • 400 gram volkoren spaghetti

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Gebruik 'normale' olijfolie voor warme bereidingen en extra vierge olijfolie om enkel een warm gerecht af te maken of voor koude bereidingen. Wanneer je extra vierge olijfolie verhit, gaat een deel van de smaak verloren, maar nog belangrijker: door verhitting kunnen er kankerverwekkende stoffen ontstaan.

Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water met wat zout aan de kook voor de spaghetti en kook de spaghetti in circa 10 minuten gaar.

Stap 2

Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verwijder eventueel de zaadjes als je niet goed tegen pittig eten kunt.

Stap 3

Verhit in een grote hapjespan ruime olijfolie. Fruit de knoflook en rode peper en bak 5 minuten. Houd de pan regelmatig in beweging zodat de knoflook niet aanbrandt.

Stap 4

Was de tomaatjes en voeg toe aan de pan met knoflook en rode peper en bak 8 minuten mee op middelhoog vuur.

Stap 5

Giet na het koken van de spaghetti het water af. Als de knoflook een rode peper kleur hebben gekregen, voeg de spaghetti toe aan de pan. Was de peterselie en hak grof. Voeg extra vierge olijfolie, gehakte peterselie en wat zout toe.

Stap 6

Schep de pasta op de borden en maak af met de geraspte kaas.