Parelgort salade met tuinboontjes, bietjes en venkelzaad
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 250 gram gekookte bietjes
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 1 stuk(s) mini komkommer
- 50 gram mizuna
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram parelgort
- 75 gram tuinboontjes
- 0.5 theelepel(s) venkelzaad
- 0.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 500 gram gekookte bietjes
- 1 stuk(s) korte prei
- 2 stuk(s) mini komkommer
- 100 gram mizuna
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 125 gram parelgort
- 175 gram tuinboontjes
- 1 theelepel(s) venkelzaad
- 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 500 gram gekookte bietjes
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 2 stuk(s) mini komkommer
- 150 gram mizuna
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram parelgort
- 275 gram tuinboontjes
- 1.5 theelepel(s) venkelzaad
- 1.5 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 1000 gram gekookte bietjes
- 2 stuk(s) korte prei
- 4 stuk(s) mini komkommer
- 200 gram mizuna
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 250 gram parelgort
- 350 gram tuinboontjes
- 2 theelepel(s) venkelzaad
- 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
Bereidingswijze
Kook de parelgort gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de prei in halve ringetjes en was deze grondig. Verwarm ondertussen een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de prei met het venkelzaad kort aan.
Voeg als de prei een beetje zacht is de tuinbonen toe en verwarm nog 2 minuutjes mee tot ze lauwwarm zijn.
Meng in een kom het vocht van de rode bietjes, olijfolie en witte wijnazijn tot een dressing.
Schaaf met de kaasschaaf langwerpige linten van de mini-komkommers en bestrooi met peper en zout. Snijd de rode bietjes in blokjes en meng deze met de gekookte parelgort, prei, tuinbonen en venkelzaadjes. Breng de lauwwarme salade op smaak met de dressing en een snufje peper en zout.
Verdeel de parelgort salade over de borden en garneer af met de komkommerlinten en de mizunasla.