Parelcouscous met varkensreepjes en gepofte aubergine
Vlees

Parelcouscous met varkensreepjes en gepofte aubergine

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 40 gram geitenfeta
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram parelcouscous
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 10 gram rozemarijn
  • 150 gram varkensreepjes
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 80 gram geitenfeta
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram parelcouscous
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 5 gram rozemarijn
  • 300 gram varkensreepjes
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 120 gram geitenfeta
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 gram parelcouscous
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 15 gram rozemarijn
  • 450 gram varkensreepjes
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 160 gram geitenfeta
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 gram parelcouscous
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 20 gram rozemarijn
  • 600 gram varkensreepjes

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan

Tip

Heb je een bouillonblokje of verse bouillon in huis, vervang het water dan door de bouillon.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines doormidden en leg deze met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Snijd een ruitjespatroon in het vruchtvlees. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, ris er de helft van de rozemarijn over en kruid met zout en peper

Stap 2

Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en pof ongeveer 15-20 minuten. De aubergine dient mooi zacht geworden te zijn. Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper fijn. Maak de ui schoon en snipper fijn. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.

Stap 3

Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de knoflook, de ui en de paprika in aan. Voeg wat takjes rozemarijn toe.

Stap 4

Voeg de parelcouscous toe en blus af met het water (zie tip). Roer goed door en dek af met een deksel. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes smoren tot de parelcouscous gaar is. Is al het vocht al verdampt voordat de couscous gaar is, voeg dan nog een scheutje vocht toe. Bak ondertussen de varkensreepjes goudbruin.

Stap 5

Lepel het vruchtvlees uit de helft van de gepofte aubergines. Houd een halve aubergine per persoon over. Hak het vruchtvlees fijn en meng dit met de couscous. Kruid met zout en peper.

Stap 6

Verdeel de couscous over 2 diepe borden en leg er de achtergehouden gepofte aubergine op. Schep de varkensreepjes erbij en verkruimel er de feta over.