Parelcouscous met Syrische grillkaas
Vega

Parelcouscous met Syrische grillkaas

en paprikaspread

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 40 gram Paprikaspread
  • 100 gram Syrische grillkaas
  • 50 gram kikkererwten uit blik
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram parelcouscous
  • 125 gram tomaatjes
  • 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 80 gram Paprikaspread
  • 200 gram Syrische grillkaas
  • 100 gram kikkererwten uit blik
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram parelcouscous
  • 250 gram tomaatjes
  • 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 120 gram Paprikaspread
  • 300 gram Syrische grillkaas
  • 150 gram kikkererwten uit blik
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram parelcouscous
  • 375 gram tomaatjes
  • 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 160 gram Paprikaspread
  • 400 gram Syrische grillkaas
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram parelcouscous
  • 500 gram tomaatjes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je de grillkaas minder zout eten? Spoel het dan even af onder de kraan. Gebruik kruiden naar smaak om door de couscous te mengen. Denk bijvoorbeeld aan ras el hanout, komijn, nootmuskaat of chili.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Dep droog met keukenpapier of een schone theedoek en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de paprikapoeder, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak ze 25 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd een keer om.

Stap 2

Kook ondertussen de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af, spoel kort af met koud water en laat uitlekken. Doe in een schaal.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Dep de grillkaas droog en bak op hoog vuur rondom goudbruin in een pan met anti-aanbaklaag.

Stap 4

Snijd de komkommer in blokjes, halveer de tomaten en doe bij de parelcouscous in de schaal. Breng het geheel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Stap 5

Haal de kikkererwten uit de oven en voeg toe aan de couscoussalade. Hussel geheel en schep op de borden. Schep een dot paprikaspread op de couscous en leg de grillkaas er bovenop.