Parelcouscous met paddenstoelen
Vega

Parelcouscous met paddenstoelen

en wortelpeterselie

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 0.5 eetlepel(s) harissa kruiden
  • 1 theelepel(s) honing
  • 70 gram kikkererwten
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 75 gram parelcouscous
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 100 gram wortel
  • 150 gram wortelpeterselie
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 1 eetlepel(s) harissa kruiden
  • 2 theelepel(s) honing
  • 140 gram kikkererwten
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 150 gram parelcouscous
  • 1 stuk(s) ui
  • 200 gram wortel
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 1.5 eetlepel(s) harissa kruiden
  • 3 theelepel(s) honing
  • 210 gram kikkererwten
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 225 gram parelcouscous
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 300 gram wortel
  • 450 gram wortelpeterselie
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 2 eetlepel(s) harissa kruiden
  • 4 theelepel(s) honing
  • 280 gram kikkererwten
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 300 gram parelcouscous
  • 2 stuk(s) ui
  • 400 gram wortel
  • 600 gram wortelpeterselie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Voeg de harissa naar smaak toe. Eet je liever niet zo pittig? Wees dan voorzichtig met het toevoegen van deze kruidenmix.

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Breng water aan de kook en maak de bouillon in een kookpan. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous in de bouillon in 10-12 minuten gaar. Giet af wanneer de parelcouscous gaar is.

Stap 2

Maak de ui schoon en snijd in ringetjes. Was en schil de wortelpeterselie en snijd in blokjes van 0,5 cm. Was de wortel en snijd ook in blokjes van 0,5 cm. Poets de paddenstoelen schoon en snijd grof. Spoel de kikkererwten af onder koud, stromend water.

Stap 3

Bak de ui, blokjes wortelpeterselie en wortel 10 minuten. Kruid met harissa en eventueel met wat zout.

Stap 4

Voeg de paddenstoelen toe en bak 4-5 minuten mee. Voeg daarna de kikkererwten toe en bak nog enkele minuten mee.

Stap 5

Meng de gebakken groenten door de couscous. Rasp naar smaak wat citroenschil erbij. Snijd de benodigde hoeveelheid citroen in partjes. Knijp een paar partjes uit in de couscous en voeg de honing toe. Verwarm nog 2-3 minuten op een laag vuur.

Stap 6

Verdeel de couscous over de borden en maak het gerecht af met een partje citroen.