Parelcouscous met kipdijfilet
en paprikaspread
- 90 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 40 gram Paprikaspread
- 50 gram kikkererwten gedroogd
- 120 gram kipdijfilet
- 0.25 stuk(s) komkommer
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram parelcouscous
- 125 gram tomaatjes
- 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 80 gram Paprikaspread
- 100 gram kikkererwten gedroogd
- 240 gram kipdijfilet
- 0.5 stuk(s) komkommer
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram parelcouscous
- 250 gram tomaatjes
- 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 120 gram Paprikaspread
- 150 gram kikkererwten gedroogd
- 360 gram kipdijfilet
- 0.75 stuk(s) komkommer
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 225 gram parelcouscous
- 375 gram tomaatjes
- 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
- 160 gram Paprikaspread
- 200 gram kikkererwten gedroogd
- 480 gram kipdijfilet
- 1 stuk(s) komkommer
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 300 gram parelcouscous
- 500 gram tomaatjes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Gebruik kruiden naar smaak om door de couscous te mengen. Denk bijvoorbeeld aan ras el hanout, komijn, nootmuskaat of chili.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Let op! Bereid de kikkererwten eerder op de dag of de dag vooraf volgens de bereidingswijze op de verpakking. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier of een schone theedoek en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de paprikapoeder, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en bak ze 25 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd een keer om.
Kook ondertussen de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af, spoel kort af met koud water en laat uitlekken. Doe in een schaal.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Dep de kipdijfilets droog en bak op hoog vuur rondom goudbruin. Zet het vuur lager en bak in ca. 8-10 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in blokjes, halveer de tomaten en doe bij de parelcouscous in de schaal. Breng het geheel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Haal de kikkererwten uit de oven en voeg toe aan de couscoussalade. Hussel geheel en schep op de borden. Schep een dot paprikaspread op de couscous en leg de kipdijfilets er bovenop.