Parelcouscous met gerookte makreel
en wortelpeterselie
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) gerookte makreel
- 250 milliliter groentebouillon
- 0.5 eetlepel(s) harissa kruiden
- 1 theelepel(s) honing
- 75 gram parelcouscous
- 0.5 stuk(s) ui
- 100 gram wortel
- 150 gram wortelpeterselie
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) gerookte makreel
- 500 milliliter groentebouillon
- 1 eetlepel(s) harissa kruiden
- 2 theelepel(s) honing
- 150 gram parelcouscous
- 1 stuk(s) ui
- 200 gram wortel
- 300 gram wortelpeterselie
- 0.75 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) gerookte makreel
- 750 milliliter groentebouillon
- 1.5 eetlepel(s) harissa kruiden
- 3 theelepel(s) honing
- 225 gram parelcouscous
- 1.5 stuk(s) ui
- 300 gram wortel
- 450 gram wortelpeterselie
- 1 stuk(s) citroen
- 3 stuk(s) gerookte makreel
- 1000 milliliter groentebouillon
- 2 eetlepel(s) harissa kruiden
- 4 theelepel(s) honing
- 300 gram parelcouscous
- 2 stuk(s) ui
- 400 gram wortel
- 600 gram wortelpeterselie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox
Vanaf 49.00 per weekTip
Voeg de harissa naar smaak toe. Eet je liever niet zo pittig? Wees dan voorzichtig met het toevoegen van deze kruidenmix.
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en maak de bouillon in een kookpan. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous in de bouillon in 10-12 minuten gaar. Giet af wanneer de parelcouscous gaar is.
Maak de ui schoon en snijd in ringetjes. Was en schil de wortelpeterselie en snijd in blokjes van 0,5 cm. Was de wortel en snijd ook in blokjes van 0,5 cm.
Bak de ui, blokjes wortelpeterselie en wortel 10 minuten. Kruid met harissa en eventueel met wat zout.
Verwijder de huid en eventuele graten van de gerookte makreel.
Meng de gebakken groenten door de couscous. Rasp naar smaak wat citroenschil erbij. Snijd de benodigde hoeveelheid citroen in partjes. Knijp een paar partjes uit in de couscous en voeg de honing toe. Verwarm nog 2-3 minuten op een laag vuur.
Verdeel de couscous over de borden, leg de makreel bovenop de couscous en maak het gerecht af met een partje citroen.