Parelcouscous met gepofte aubergine en fetakaas
Vega

Parelcouscous met gepofte aubergine en fetakaas

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 0.5 stuk(s) groene paprika
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 75 gram parelcouscous
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 7 gram rozemarijn
  • 100 milliliter water
  • 15 gram witte kaas
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 150 gram parelcouscous
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 15 gram rozemarijn
  • 200 milliliter water
  • 30 gram witte kaas
  • 3 stuk(s) aubergine
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 225 gram parelcouscous
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 15 gram rozemarijn
  • 300 milliliter water
  • 45 gram witte kaas
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 300 gram parelcouscous
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 20 gram rozemarijn
  • 400 milliliter water
  • 60 gram witte kaas

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines doormidden en leg met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal. Snijd een ruitjes patroon in het vruchtvlees. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, ris er de helft van de rozemarijn overheen en kruid met zout en peper.

Stap 2

Plaats in de voorverwarmde oven en pof ongeveer 15-20 minuten. De aubergine dient mooi zacht geworden te zijn. Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper fijn. Maak de rode ui schoon en snipper fijn. Snijd de groene paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken.

Stap 3

Verwarm een scheutje olijfolie en fruit er de knoflook, de rode ui en de paprika in aan. Voeg wat takjes rozemarijn toe.

Stap 4

Voeg de parelcouscous toe en blus af met het water (zie tip). Roer goed door en dek af met een deksel. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes smoren tot de parelcouscous gaar is. Is al het vocht al verdampt voordat de couscous gaar is, voeg dan nog een scheutje vocht toe.

Stap 5

Lepel het vruchtvlees uit de helft van de gepofte aubergines. Houd een halve aubergine p.p over. Hak dit fijn en meng met de couscous. Kruid met zout en peper.

Stap 6

Verdeel de couscous over 2 diepe borden en leg er een de achtergehouden gepofte aubergine op. Verkruimel er de witte kaas erover.