Parelcouscous met aubergine
Vegan

Parelcouscous met aubergine

en pijnbompitten

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 50 gram babyleafmix
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 75 gram parelcouscous
  • 10 gram pijnboompitten
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 100 gram babyleafmix
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 150 gram parelcouscous
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 150 gram babyleafmix
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 225 gram parelcouscous
  • 30 gram pijnboompitten
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 150 gram babyleafmix
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 15 gram krulpeterselie
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 300 gram parelcouscous
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 2 stuk(s) rode ui

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Maak het gerecht nog lekkerder door een frisse yoghurtsaus toe te voegen. Wat heb je hiervoor nodig? Plantaardige yoghurt, munt of peterselie, geperste knoflook, rasp en sap van een citroen en een scheutje agavesiroop. Meng door elkaar en serveer bij de couscous.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Breng een pan met water aan de kook voor de couscous en kook de couscous met een bouillonblokje volgens de bereidingswijze op de verpakking.

STAP 2

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de aubergine in plakjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Zet het vuur hoog en bak de plakken aubergine circa 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. Als de uien en knoflook te veel kleur krijgen, haal uit de pan en doe in een kommetje. Druk de aubergine aan tijdens het bakken zodat ze gemakkelijker garen.

STAP 3

Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan. Verhit een scheutje olie in een grillpan. Zorg dat de pan goed heet is. Was de puntpaprika en snijd in repen. Grill de puntpaprika aan beide kanten totdat er een geruit patroon ontstaat.

STAP 4

Voordat je de couscous op smaak brengt, zorg ervoor dat de pan met couscous geen vocht meer bevat. Breng de couscous op smaak met de rasp en het sap van de citroen, paprikapoeder, extra vierge olijfolie, peper en zout. Was de peterselie, snijd fijn en voeg toe aan de couscous.

STAP 5

Was de babyleaf en laat uitlekken. Voeg de babyleaf, puntpaprika en de aubergine met ui toe aan de couscous en meng het geheel.

STAP 6

Serveer de couscous met de pijnboompitten.