Parelcouscous met aubergine
en grillkaas
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 gram Syrische grillkaas
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 50 gram babyleafmix
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 75 gram parelcouscous
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 200 gram Syrische grillkaas
- 1 stuk(s) aubergine
- 100 gram babyleafmix
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 150 gram parelcouscous
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 1 stuk(s) rode ui
- 300 gram Syrische grillkaas
- 2 stuk(s) aubergine
- 150 gram babyleafmix
- 0.75 stuk(s) citroen
- 3 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 225 gram parelcouscous
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 400 gram Syrische grillkaas
- 2 stuk(s) aubergine
- 150 gram babyleafmix
- 1 stuk(s) citroen
- 4 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 300 gram parelcouscous
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 2 stuk(s) rode ui
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Dit keer 2 tips bij dit gerecht! Tip 1: Je kunt ook de kip serveren bij dit gerecht. Doe de kip kort in de oven of bak in een pan en serveer erbij of in plaats van de grillkaas. Tip 2: Maak het gerecht nog lekkerder door een frisse yoghurtsaus toe te voegen. Wat heb je hiervoor nodig? Yoghurt, munt, geperste knoflook, rasp en sap van een citroen en wat honing. Meng door elkaar en serveer bij de couscous.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook voor de couscous en kook de couscous met een bouillonblokje volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de aubergine in plakjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Zet het vuur hoog en bak de plakken aubergine circa 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. Als de uien en knoflook te veel kleur krijgen, haal uit de pan en doe in een kommetje. Druk de aubergine aan tijdens het bakken zodat ze gemakkelijker garen.
Verhit een scheutje olie in een grillpan. Zorg dat de pan goed heet is. Was de puntpaprika en snijd in repen. Dep de grillkaas droog en snijd in plakken van 1 cm. Grill de grillkaas en puntpaprika aan beide kanten zodat de grillkaas mooi bruin kleurt en er een geruit patroon de puntpaprika ontstaat.
Voordat je de couscous op smaak brengt, zorg ervoor dat de pan met couscous geen vocht meer bevat. Breng de couscous op smaak met de rasp en het sap van de citroen, paprikapoeder, extra vierge olijfolie, peper en zout. Was de peterselie, snijd fijn en voeg toe aan de couscous.
Was de babyleaf en laat uitlekken. Voeg de babyleaf, de puntpaprika en de aubergine met ui toe aan de couscous en meng het geheel.
Serveer de couscous met de Syrische grillkaas.