Parelcouscous met aubergine
Vega

Parelcouscous met aubergine

en grillkaas

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 100 gram Syrische grillkaas
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 50 gram babyleafmix
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 75 gram parelcouscous
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram tomaatjes
  • 200 gram Syrische grillkaas
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 100 gram babyleafmix
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 150 gram parelcouscous
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 150 gram tomaatjes
  • 300 gram Syrische grillkaas
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 100 gram babyleafmix
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 225 gram parelcouscous
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 225 gram tomaatjes
  • 400 gram Syrische grillkaas
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 150 gram babyleafmix
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 15 gram krulpeterselie
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 300 gram parelcouscous
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 gram tomaatjes

Tip

Maak het gerecht nog lekkerder door een frisse yoghurtsaus toe te voegen. Wat heb je hiervoor nodig? Yoghurt, munt, geperste knoflook, rasp en sap van een citroen en wat honing. Meng door elkaar en serveer bij de couscous.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Breng een pan met water aan de kook voor de couscous en kook de couscous met een bouillonblokje volgens de bereidingswijze op de verpakking.

STAP 2

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de aubergine in plakjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Zet het vuur hoog en bak de plakken aubergine circa 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. Als de uien en knoflook te veel kleur krijgen, haal uit de pan en doe in een kommetje. Druk de aubergine aan tijdens het bakken zodat ze gemakkelijker garen.

STAP 3

Verhit een scheutje olie in een grillpan. Zorg dat de pan goed heet is. Dep de grillkaas droog en snijd in plakken van 1 cm. Grill ze aan beide kanten zodat ze mooi bruin kleuren.

STAP 4

Voordat je de couscous op smaak brengt, zorg ervoor dat de pan met couscous geen vocht meer bevat. Breng de couscous op smaak met de rasp en het sap van de citroen, paprikapoeder, extra vierge olijfolie, peper en zout. Was de peterselie, snijd fijn en voeg toe aan de couscous.

STAP 5

Was de tomaatjes, snijd doormidden en roer door de couscous. Was de babyleaf en laat uitlekken. Voeg de babyleaf en de aubergine met ui toe aan de couscous en meng het geheel.

STAP 6

Serveer de couscous met de Syrische grillkaas.