Parelcouscous
Vega

Parelcouscous

met paprikaspread en Syrische grillkaas

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 50 gram Paprikaspread
  • 100 gram Syrische grillkaas
  • 1 stengel(st) Verse ui met loof
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 80 gram kikkererwten
  • 1 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 75 gram parelcouscous
  • 125 gram trostomaten
  • 100 gram Paprikaspread
  • 200 gram Syrische grillkaas
  • 2 stengel(st) Verse ui met loof
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 160 gram kikkererwten
  • 2 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 5 gram krulpeterselie
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 150 gram parelcouscous
  • 250 gram trostomaten
  • 150 gram Paprikaspread
  • 300 gram Syrische grillkaas
  • 2 stengel(st) Verse ui met loof
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 6 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 240 gram kikkererwten
  • 3 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 10 gram krulpeterselie
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 225 gram parelcouscous
  • 375 gram trostomaten
  • 200 gram Paprikaspread
  • 400 gram Syrische grillkaas
  • 3 stengel(st) Verse ui met loof
  • 2 stuk(s) citroen
  • 8 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 320 gram kikkererwten
  • 4 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 10 gram krulpeterselie
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 300 gram parelcouscous
  • 500 gram trostomaten

Tip

Mocht je overdag wat tijd over hebben, maak de kikkererwten dan van tevoren. Zo kun je nog sneller aan tafel schuiven!

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Voordat je de kikkererwten in een ovenschaal doet, zorg ervoor dat ze goed droog zijn. Dep ze bijvoorbeeld droog met keukenpapier of een schone theedoek.

STAP 2

Doe de kikkererwten in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder, de helft van de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en hussel door elkaar. Bak 25 minuten in de oven. Roer tussentijds een paar keer om.

STAP 3

Breng water aan de kook voor de parelcouscous. Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

STAP 4

Verhit een grillpan of koekenpan met een klein druppeltje olie. Dep de grillkaas droog en bak in de hete pan op hoog vuur. Bestrooi met de rest van de Italiaanse kruiden. Bak aan beide kanten goudbruin.

STAP 5

Snijd de komkommer in blokjes en de tomaten in partjes en leg in een grote schaal. Was de peterselie en snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Voeg alle groenten toe aan de schaal. Als de couscous klaar is, voeg ook toe. Breng het geheel op smaak met extra vierge olijfolie, citroensap, peper en zout.

STAP 6

Haal de kikkererwten uit de oven en voeg toe aan de couscoussalade. Hussel geheel en schep op de borden. Schep een dot paprikaspread op de couscous en leg de Syrische grillkaas er bovenop.