Parelcouscous
Vlees

Parelcouscous

met paprikaspread en kipdijfilet

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram Paprikaspread
  • 1 stengel(st) Verse ui met loof
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 80 gram kikkererwten
  • 1 gram kipdijfilet
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 75 gram parelcouscous
  • 125 gram trostomaten
  • 100 gram Paprikaspread
  • 2 stengel(st) Verse ui met loof
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 160 gram kikkererwten
  • 2 gram kipdijfilet
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 5 gram krulpeterselie
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 150 gram parelcouscous
  • 250 gram trostomaten
  • 150 gram Paprikaspread
  • 2 stengel(st) Verse ui met loof
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 6 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 240 gram kikkererwten
  • 3 gram kipdijfilet
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 3 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 10 gram krulpeterselie
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 225 gram parelcouscous
  • 375 gram trostomaten
  • 200 gram Paprikaspread
  • 3 stengel(st) Verse ui met loof
  • 2 stuk(s) citroen
  • 8 theelepel(s) italiaanse kruiden
  • 320 gram kikkererwten
  • 4 gram kipdijfilet
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 4 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 10 gram krulpeterselie
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 300 gram parelcouscous
  • 500 gram trostomaten

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Als je tijd hebt, marineer de kip een dag van tevoren of eerder op de dag zodat de smaken goed kunnen intrekken. De kip wordt zo malser én smaakvoller!

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Voordat je de kikkererwten in een ovenschaal doet, zorg ervoor dat ze goed droog zijn. Dep ze bijvoorbeeld droog met keukenpapier of een schone theedoek.

STAP 2

Doe de kikkererwten in een ovenschaal en bestrooi met paprikapoeder, de helft van de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en hussel door elkaar. Bak 25 minuten in de oven. Roer tussentijds een paar keer om.

STAP 3

Leg de kipdijfilets in een ovenschaal. Pers de knoflook boven de ovenschaal uit en bestrooi de kip met de rest van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en meng geheel zodat de kip goed bedekt is met de marinade. Zet de ovenschaal naast de kikkererwten in de oven en bak 25 minuten.

STAP 4

Breng water aan de kook voor de parelcouscous. Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

STAP 5

Snijd de komkommer in blokjes en de tomaten in partjes en leg in een grote schaal. Was de peterselie en snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Voeg alle groenten toe aan de schaal. Als de couscous klaar is, voeg ook toe. Breng het geheel op smaak met extra vierge olijfolie, citroensap, peper en zout.

STAP 6

Haal de kikkererwten uit de oven en voeg toe aan de couscoussalade. Hussel geheel en schep op de borden. Schep een dot paprikaspread op de couscous en leg de kip er bovenop.