Pappardelle met koningsoesterzwam en spinazie
- 35 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 2 stuk(s) koningsoesterzwam
- 50 gram notenpesto
- 125 gram pappardellepasta
- 5 gram peterselie
- 10 gram pompoenpitten
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 150 gram spinazie
- 3 stuk(s) koningsoesterzwam
- 100 gram notenpesto
- 250 gram pappardellepasta
- 10 gram peterselie
- 20 gram pompoenpitten
- 1 stuk(s) rode ui
- 300 gram spinazie
- 4 stuk(s) koningsoesterzwam
- 150 gram notenpesto
- 375 gram pappardellepasta
- 15 gram peterselie
- 30 gram pompoenpitten
- 1 stuk(s) rode ui
- 450 gram spinazie
- 5 stuk(s) koningsoesterzwam
- 200 gram notenpesto
- 500 gram pappardellepasta
- 20 gram peterselie
- 40 gram pompoenpitten
- 2 stuk(s) rode ui
- 600 gram spinazie
Benodigdheden
- snijplank
- mes
- kookpan
- hapjespan
- bord
Bereidingswijze
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Poets de paddenstoelen schoon. Was de spinazie en peterselie goed. Maak de rode ui schoon. Rooster de pitten kort in een hapjespan zonder olie.
Snijd de paddenstoelen in de lengte doormidden en snijd vervolgens de platte kant kruislings in. Snipper de ui fijn. Pluk de peterselie en hak fijn.
Verwarm de hapjespan op hoog vuur en voeg een scheut olie toe. Laat goed heet worden en bak de paddestoelen in 3 minuten mooi bruin. Zet het vuur lager en gaar de paddestoelen in ongeveer 6-8 minuten. Haal uit de pan en en leg apart op een bord. Zet het vuur middelhoog en bak nu de ui in dezelfde pan aan. Voeg de spinazie toe en bak voor 2 minuten. Zet het vuur laag.
Kook ondertussen de pasta gaar zoals in de bereidingswijze op de verpakking staat aangegeven. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Voeg de lepel(s) kookvocht en pesto toe aan de hapjespan met spinazie. Kook het geheel een beetje in (het mengsel moet niet te nat en ook niet te droog zijn).
Snijd de gebakken paddenstoelen in schuine plakjes. Voeg samen met de pasta toe aan de hapjespan. Meng alles goed door elkaar, proef en breng op smaak met de helft van de gehakte peterselie, zwart gemalen verse peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en maak af met wat olijfolie, pitjes en de overgebleven peterselie.