Panzanella paneer salade
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 15 gram basilicum
- 0.5 stuk(s) citroen
- 150 gram paneer
- 1 stuk(s) paprika
- 100 gram tomaten
- 1 stuk(s) aubergine
- 30 gram basilicum
- 0.5 stuk(s) citroen
- 200 gram paneer
- 2 stuk(s) paprika
- 200 gram tomaten
- 1 stuk(s) aubergine
- 45 gram basilicum
- 0.5 stuk(s) citroen
- 300 gram paneer
- 2 stuk(s) paprika
- 300 gram tomaten
- 2 stuk(s) aubergine
- 60 gram basilicum
- 1 stuk(s) citroen
- 400 gram paneer
- 3 stuk(s) paprika
- 400 gram tomaten
Benodigdheden
- 2 bakpannen
- snijplank
- mes
- salade kom
- 1 hapjespan
- rasp
Bereidingswijze
Snijd het brood in redelijk grove blokjes. Snijd de aubergine in kleinere blokjes. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes. Hak de tomaten in grove stukken. Snijd de paneer in blokjes.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een anti[1]aanbakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Kruid lekker met zout en peper en schep uit de pan in een mooie schaal. Bak daarna de paneer in wat olijfolie goudbruin.
Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika’s met de aubergine in de rozemarijnolie gedurende ongeveer 8 minuten en kruid met zout en peper.
Voeg de gebakken groenten toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe.
Meng er de gehakte tomaat en paneer doorheen en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, peper en zout.
Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan, zodat de broodcroutons het vocht lekker op kunnen nemen.