Panzanella met witte bonen en spinazie
Vegan

Panzanella met witte bonen en spinazie

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 5 gram basilicum
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 75 gram desem broodjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 125 gram spinazie
  • 125 gram tomaten
  • 125 gram witte bonen
  • 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 10 gram basilicum
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 150 gram desem broodjes
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paprika
  • 250 gram spinazie
  • 250 gram tomaten
  • 250 gram witte bonen
  • 6 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 15 gram basilicum
  • 1 stuk(s) citroen
  • 225 gram desem broodjes
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 375 gram spinazie
  • 375 gram tomaten
  • 375 gram witte bonen
  • 8 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 20 gram basilicum
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 300 gram desem broodjes
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) paprika
  • 500 gram spinazie
  • 500 gram tomaten
  • 500 gram witte bonen

Benodigdheden

  • bakpan
  • hapjespan

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd het brood in redelijk grove blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in grove stukken.

Stap 2

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een bakpan en bak er op middelhoog vuur de blokjes brood in tot ze beginnen te kleuren en krokant worden. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.

Stap 3

Fruit ondertussen in een hapjespan de paprika aan in een scheutje olijfolie.

Stap 4

Voeg de gebakken paprika toe aan de croutons. Pluk de blaadjes basilicum, scheur in stukjes en voeg toe.

Stap 5

Meng er voorzichtig de spinazie, de witte bonen en de gesneden tomaat doorheen en breng het geheel op smaak met citroensap, -rasp, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

Stap 6

Serveer de salade lauwwarm of laat gerust nog een kwartiertje staan.