Panna Cotta van volle room en witte chocolade,
Vega

Panna Cotta van volle room en witte chocolade,

met gemarineerde stoofpeertjes en chocolade-schotsen

  • 90 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 gram cress
  • 0.75 blad(en) gelatine
  • 7.5 gram pure chocolade
  • 125 milliliter room
  • 0.5 stuk(s) stoofpeertjes
  • 25 gram witte chocolade
  • 2 gram cress
  • 1.5 blad(en) gelatine
  • 15 gram pure chocolade
  • 250 milliliter room
  • 1 stuk(s) stoofpeertjes
  • 45 gram witte chocolade
  • 3 gram cress
  • 2.25 blad(en) gelatine
  • 15 gram pure chocolade
  • 375 milliliter room
  • 1.5 stuk(s) stoofpeertjes
  • 80 gram witte chocolade
  • 4 gram cress
  • 3 blad(en) gelatine
  • 30 gram pure chocolade
  • 500 milliliter room
  • 2 stuk(s) stoofpeertjes
  • 95 gram witte chocolade

Tip

Wil je het recept wat eenvoudiger maken, vervang de chocoladeschotsen dan door fijngehakte stukjes chocolade

Boerschappen

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een steelpannetje met water aan de kook met daarop een warmtevast mengkommetje (au bain marie). Hak de bruin chocolade grof en smelt de aangegeven hoeveelheid gehakte chocolade in de au bain marie. Stort de gesmolten chocolade op een bord bekleed met bakpapier en smeer dun uit over het papier. Zet het bord op een koele plaats zodat de chocolade kan stollen. Gooi het kookwater weg en maak de steelpan schoon.

Stap 2

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Gebruik je agar agar, volg dan de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was de citroen goed. Snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen. Bewaar de rest van de citroen voor sap en rasp in het voorgerecht. Hak de witte chocolade in stukjes. Leg de stoofpeertjes in een zeef en laat uitlekken, vang het vocht op in een steelpan. Kook het vocht van de stoofpeertjes tot de helft in. Snijd de stoofpeer in 4 parten. Snijd de kern uit de stoofpeertjes en vervolgens het vruchtvlees in dunne plakjes. Meng de stoofpeer met het ingekookte vocht en zet apart.

Stap 3

Breng in een tweede steelpan langzaam de slagroom aan de kook samen met de schillen van de citroen. Zet het vuur uit en laat minimaal 10 minuten intrekken. Zet daarna de slagroom nogmaals op totdat de room kookt. Haal de pan van het vuur en zeef de massa. Haal de gelatine uit het water en knijp uit. Los de geweekte gelatine op in de gekookte room maar laat de room niet meer opnieuw koken. Zeef en giet de room over de witte chocolade en roer door tot alle chocolade is opgelost. Giet de panna cotta in glazen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Stap 4

Dresseer de glazen panna cotta met de geglaceerde stoofpeertje, chocoladeschotsen en atsina cress.