Padthai met waspeen, paksoi en zwarte boontjes
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) koolrabi
- 0.5 stuk(s) paksoi
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 2 eetlepel(s) tamarindepasta
- 250 gram waspeen
- 75 gram zilvervlies rijstnoedels
- 100 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) koolrabi
- 1 stuk(s) paksoi
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 4 eetlepel(s) tamarindepasta
- 500 gram waspeen
- 150 gram zilvervlies rijstnoedels
- 200 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) koolrabi
- 1.5 stuk(s) paksoi
- 6 eetlepel(s) sojasaus
- 6 eetlepel(s) tamarindepasta
- 750 gram waspeen
- 225 gram zilvervlies rijstnoedels
- 300 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) koolrabi
- 2 stuk(s) paksoi
- 8 eetlepel(s) sojasaus
- 8 eetlepel(s) tamarindepasta
- 1000 gram waspeen
- 300 gram zilvervlies rijstnoedels
- 400 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
Benodigdheden
- dunschiller
- bakpan
- wok
- kookpan
Tip
I.p.v. weken kan je de noedels ook koken, dan hebben ze een mindere bite maar is het wel veel sneller klaar.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Week de noedels 30 tot 45 minuten in koud water. Dit geeft de echte Padthai bite maar voorkoken kan ook als je niet zoveel tijd hebt.
Meng ondertussen de sojasaus en de tamarinde tot een sausje. Snijd de waspeen schuin in stukken en de paksoi in stukken van 2 cm breed. Schil de koolrabi, snijd hem door en schaaf hiervan met de dunschiller of een kaasschaaf brede linten. Schil de knoflook en gember en hak deze fijn. Tip: doe dit samen met de rode peper als je van pittig houdt.
Doe een scheutje olijfolie in een bakpan en bak hierin kort de gember, knoflook en eventueel de rode peper aan. Voeg daarna de waspeen toe en bak deze 5 minuten mee tot ze beetgaar zijn. Voeg vervolgens de paksoi toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de geweekte noedels, de linten koolrabi, de zwarte boontjes, 100 milliliter water en de saus toe aan de groenten. Kook het geheel 3-4 minuten door tot de saus is opgenomen door de noedels en ze zacht zijn.
Breng de Padthai indien nodig op smaak met peper en zout. Verdeel de noedels over de borden.
Garneer eventueel af met rode peper, gebakken uitjes, gehakt pinda’s en/of koriander.