
Paddenstoelenworst met geroosterde bieten
en aardappelpuree
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) balsamico crème
- 200 gram bietenmix
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 0.25 teentje(s) knoflook
- 300 gram kruimige aardappelen
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paddenstoelenworstje
- 15 gram plantaardige boter
- 50 milliliter plantaardige melk
- 30 gram plantaardige yoghurt
- 25 gram zonnebloempitten
- 2 eetlepel(s) balsamico crème
- 400 gram bietenmix
- 1 stuk(s) gele ui
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 600 gram kruimige aardappelen
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 2 stuk(s) paddenstoelenworstje
- 30 gram plantaardige boter
- 100 milliliter plantaardige melk
- 60 gram plantaardige yoghurt
- 50 gram zonnebloempitten
- 3 eetlepel(s) balsamico crème
- 600 gram bietenmix
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 0.75 teentje(s) knoflook
- 900 gram kruimige aardappelen
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 3 stuk(s) paddenstoelenworstje
- 45 gram plantaardige boter
- 150 milliliter plantaardige melk
- 90 gram plantaardige yoghurt
- 75 gram zonnebloempitten
- 4 eetlepel(s) balsamico crème
- 800 gram bietenmix
- 2 stuk(s) gele ui
- 1 teentje(s) knoflook
- 1200 gram kruimige aardappelen
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 4 stuk(s) paddenstoelenworstje
- 60 gram plantaardige boter
- 200 milliliter plantaardige melk
- 120 gram plantaardige yoghurt
- 100 gram zonnebloempitten
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan
Vanaf 37.95 per weekTip!
Hoe dunner je de bietenpartjes snijd, hoe korter ze in de oven hoeven om gaar te roosteren. Hiermee kun je dus tijd besparen.
Chef Claudia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en snijd ze in partjes van ca. 1 cm. Pel de ui en snijd in partjes van hetzelfde formaat. Leg de bieten en ui op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie, zout en peper.
Rooster de groenten 30-35 minuten in de oven en schep ze tussentijds een keer om. Meng de laatste 5 minuten de balsamico crème door de groenten en rooster nog kort mee zodat ze karamelliseren.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ruim water met een snuf zout in 20-25 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen. Verwarm de plantaardige melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de plantaardige boter en de verwarmde melk tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en bak de paddenstoelenworsten op middelhoog vuur in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
Doe de plantaardige yoghurt in een schaaltje en pers er wat knoflook bij (begin met een klein beetje, rauwe knoflook heeft een sterke smaak). Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de geroosterde bieten en ui erbij en leg de worst ernaast. Schep wat knoflookyoghurt op de bietjes, bestrooi ze met zonnebloempitten en serveer.