Paddenstoelentartaar met ingelegde radijs
roomkaas en truffelolie
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.15 stuk(s) blauwe radijs
- 1 gram cress
- 1 theelepel(s) honing
- 1 teentje(s) knoflook
- 150 gram paddenstoelenmix
- 0.25 stuk(s) rode ui
- 20 gram roomkaas
- 3 gram tijm
- 0.5 milliliter truffelolie
- 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 0.3 stuk(s) blauwe radijs
- 2 gram cress
- 2 theelepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 300 gram paddenstoelenmix
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 40 gram roomkaas
- 6 gram tijm
- 1 milliliter truffelolie
- 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 0.45 stuk(s) blauwe radijs
- 3 gram cress
- 3 theelepel(s) honing
- 3 teentje(s) knoflook
- 450 gram paddenstoelenmix
- 0.75 stuk(s) rode ui
- 60 gram roomkaas
- 9 gram tijm
- 1.5 milliliter truffelolie
- 3 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 0.6 stuk(s) blauwe radijs
- 4 gram cress
- 4 theelepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 600 gram paddenstoelenmix
- 1 stuk(s) rode ui
- 80 gram roomkaas
- 12 gram tijm
- 2 milliliter truffelolie
- 4 eetlepel(s) witte wijnazijn
Bereidingswijze
Schil de radijs. Snijd per persoon 2 plakjes van 4 mm van de radijs af en snijd deze vervolgens in vierkante blokjes. Leg de blokjes in een kommetje, voeg de azijn en honing toe en meng het geheel. Proef of het een goede zoet-zuur balans heeft. Zet de radijs in zoetzuur apart en laat intrekken.
Verwijder het eventueel aanwezige zand op de paddenstoelen met een keukenpapiertje. Snijd de grote paddenstoelen grof. De kleinere paddenstoelen laat je heel. Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit wat olie in een hapjespan en voeg de ui en knoflook toe. Rits de tijm boven de pan. Zodra de ui en knoflook glazig worden, voeg je de paddenstoelen toe en bak je het geheel 8 minuten op hoog vuur.
Doe de roomkaas in een kommetje en voeg truffelolie, peper en zout toe.
Maak een spuitzakje voor de roomkaas. Doe de roomkaas in een stevig vershoudzakje, duw de roomkaas naar een punt van het zakje en duw vervolgens de lucht eruit. Draai het zakje goed dicht. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Schep de paddenstoelen in het midden van het bord. Pak de spuitzak met roomkaas uit de koeling en knip een heel klein puntje af van een van de hoekjes. Spuit mooie toefjes roomkaas op de paddenstoelen. Verdeel de zoetzure blokjes radijs over het gerecht en maak af met de cress.