Paddenstoelenburger met frietjes
Vegan

Paddenstoelenburger met frietjes

witlofsalade en kerriedip

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 0.5 stuk(s) appels
  • 1 gram kerrie
  • 1 stuk(s) oesterzwamburger
  • 25 gram plantaardige yoghurt
  • 0.25 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 50 gram spinazie
  • 1 stuk(s) waldkornbol
  • 1 stuk(s) witlof
  • 150 gram zoete aardappel
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 1 stuk(s) appels
  • 2 gram kerrie
  • 2 stuk(s) oesterzwamburger
  • 50 gram plantaardige yoghurt
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 100 gram spinazie
  • 2 stuk(s) waldkornbol
  • 2 stuk(s) witlof
  • 300 gram zoete aardappel
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 1.5 stuk(s) appels
  • 3 gram kerrie
  • 3 stuk(s) oesterzwamburger
  • 75 gram plantaardige yoghurt
  • 0.75 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 100 gram spinazie
  • 3 stuk(s) waldkornbol
  • 2 stuk(s) witlof
  • 450 gram zoete aardappel
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 2 stuk(s) appels
  • 4 gram kerrie
  • 4 stuk(s) oesterzwamburger
  • 100 gram plantaardige yoghurt
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 150 gram spinazie
  • 4 stuk(s) waldkornbol
  • 3 stuk(s) witlof
  • 600 gram zoete aardappel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Er is niks lekkerders dan echte krokante frietjes! Met de volgende tips kun jij ze ook zo lekker krokant maken! Leg de gesneden zoete aardappel in een bak met koud water en laat 40 minuten weken. Dep de friet daarna heel erg goed af, anders worden ze alsnog slap. Zorg ervoor dat je de zoete aardappelfriet goed verdeelt over de bakplaat, zodat ze elkaar niet raken.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Was de zoete aardappelen en snijd in frieten. Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel voorzichtig door elkaar. Bak de friet ca. 20 minuten. Schep tussentijds 1 of 2 keer om.

Stap 3

Meng voor de kerriesaus de yoghurt, kerriepoeder, agavesiroop, peper en zout.

Stap 4

Snijd de witlof in de lengte doormidden, verwijder het bittere hart en snijd in de lengte in reepjes. Was de spinazie en de appel. Snijd de appel in dunne plakjes. Leg de witlof, appel en spinazie in een saladekom. Maak in een mengkom een dressing van olijfolie, rasp en sap van de sinaasappel, peper en zout. Meng door de salade.

Stap 5

Bak in een grillpan de burgers 2-3 minuten per kant. Snijd de broodjes doormidden en bak 2-3 minuten mee met de zoete aardappel in de oven.

Stap 6

Beleg de broodjes met kerriesaus, salade en een burger. Verdeel de friet over de borden en serveer met de rest van de witlof-appelsalade.