Paddenstoelen Stroganoff
Vega

Paddenstoelen Stroganoff

met sperziebonen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 eetlepel(s) bloem
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.25 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
  • 150 gram paddenstoelenmix
  • 75 milliliter slagroom
  • 150 gram sperziebonen
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 150 milliliter slagroom
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 0.75 eetlepel(s) bloem
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.75 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
  • 450 gram paddenstoelenmix
  • 225 milliliter slagroom
  • 450 gram sperziebonen
  • 1.5 stuk(s) ui
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
  • 600 gram paddenstoelenmix
  • 300 milliliter slagroom
  • 600 gram sperziebonen
  • 2 stuk(s) ui
  • 300 gram zilvervliesrijst

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je geen paddenstoelenbouillonblokje in huis? Je kunt ook een groentebouillonblokje gebruiken. Net iets andere smaak, maar ook lekker!

Inkoper Evelien

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitdampen. Zet ook een pan water op voor de sperziebonen.

Stap 2

Maak ondertussen de sperziebonen schoon. Snijd de paddenstoelenmix (oesterzwammen en champignons) in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de champignons en oesterzwammen op hoog vuur 5 minuten. Voeg de bloem, ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee.

Stap 4

Voeg de slagroom en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur circa 8 minuten zachtjes koken.

Stap 5

Kook ondertussen de sperziebonen in 7-8 minuten beetgaar. Giet af en spoel kort af met koud water.

Stap 6

Verdeel de rijst over de borden, schep de paddenstoelen stroganoff en de sperziebonen erbij en serveer.