Paddenstoelen Stroganoff
met sperziebonen
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 eetlepel(s) bloem
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 150 gram paddenstoelenmix
- 75 milliliter slagroom
- 150 gram sperziebonen
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram zilvervliesrijst
- 0.5 eetlepel(s) bloem
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 300 gram paddenstoelenmix
- 150 milliliter slagroom
- 300 gram sperziebonen
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram zilvervliesrijst
- 0.75 eetlepel(s) bloem
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 eetlepel(s) olijfolie
- 0.75 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 450 gram paddenstoelenmix
- 225 milliliter slagroom
- 450 gram sperziebonen
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel(s) bloem
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 stuk(s) paddenstoelenbouillonblokje
- 600 gram paddenstoelenmix
- 300 milliliter slagroom
- 600 gram sperziebonen
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram zilvervliesrijst
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip!
Heb je geen paddenstoelenbouillonblokje in huis? Je kunt ook een groentebouillonblokje gebruiken. Net iets andere smaak, maar ook lekker!
Inkoper Evelien
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitdampen. Zet ook een pan water op voor de sperziebonen.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon. Snijd de paddenstoelenmix (oesterzwammen en champignons) in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de champignons en oesterzwammen op hoog vuur 5 minuten. Voeg de bloem, ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de slagroom en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur circa 8 minuten zachtjes koken.
Kook ondertussen de sperziebonen in 7-8 minuten beetgaar. Giet af en spoel kort af met koud water.
Verdeel de rijst over de borden, schep de paddenstoelen stroganoff en de sperziebonen erbij en serveer.