Pad Thai met pinda's
Vegan

Pad Thai met pinda's

en tofu

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 theelepel(s) chilivlokken
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 75 gram noedels
  • 50 gram pad thai woksaus
  • 10 gram pinda's
  • 25 gram taugé
  • 100 gram tofu
  • 0.25 stuk(s) witte kool (heel)
  • 0.5 theelepel(s) chilivlokken
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 150 gram noedels
  • 100 gram pad thai woksaus
  • 20 gram pinda's
  • 50 gram taugé
  • 200 gram tofu
  • 0.5 stuk(s) witte kool (heel)
  • 0.75 theelepel(s) chilivlokken
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 225 gram noedels
  • 150 gram pad thai woksaus
  • 30 gram pinda's
  • 75 gram taugé
  • 300 gram tofu
  • 0.75 stuk(s) witte kool (heel)
  • 1 theelepel(s) chilivlokken
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 stuk(s) limoen
  • 300 gram noedels
  • 200 gram pad thai woksaus
  • 40 gram pinda's
  • 100 gram taugé
  • 375 gram tofu
  • 1 stuk(s) witte kool (heel)

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Wist je dat...

Taugé een kiemgroente is van de spruit van de mungboon? De ontkiemde boontjes bestaan uit witte stengels met een worteltje en twee zaadlobben.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de noedels af en voeg wat olie toe tegen het plakken.

Stap 2

Maak de champignons schoon en snijd in plakken. Was de taugé. Verwijder de harde, buitenste bladeren van de kool en snijd de benodigde hoeveelheid kool in zo dun mogelijke reepjes, eventueel met een kaasschaaf.

Stap 3

Dep de tofu droog en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een hapjespan en voeg de tofu toe. Bak rondom goudbruin. Schep tussentijds een paar keer om. Als de tofublokjes krokant zijn, schep op een bord met keukenpapier en bestrooi met fijn zout.

Stap 4

Verwarm de wok met een scheutje olie en laat goed heet worden. Wok de witte kool, champignons en chilivlokken 1-2 minuten. Voeg dan de noedels en woksaus toe en wok het geheel 3-5 minuten. Voeg de gebakken tofu de laatste minuut toe en warm nog even mee.

Stap 5

Doe ondertussen de pinda's in een droge pan een rooster ze in een paar minuten tot ze een mooie kleur krijgen. Let op, ze kunnen snel aanbranden.

Stap 6

Verdeel de noedels over de borden en maak het gerecht af met een paar partjes limoen, de pinda's en de taugé.