Ovenschotel met linzen, rode kool en appel
- 40 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 250 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) appel
- 125 gram linzen
- 1 eetlepel(s) paneermeel
- 100 milliliter plantaardige melk
- 0.5 gram rode kool
- 1 stuk(s) rode ui
- 100 milliliter rode wijn
- 500 gram aardappel(en)
- 1 stuk(s) appel
- 250 gram linzen
- 2 eetlepel(s) paneermeel
- 200 milliliter plantaardige melk
- 0.5 gram rode kool
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 milliliter rode wijn
- 750 gram aardappel(en)
- 2 stuk(s) appel
- 375 gram linzen
- 3 eetlepel(s) paneermeel
- 300 milliliter plantaardige melk
- 0.5 gram rode kool
- 2 stuk(s) rode ui
- 300 milliliter rode wijn
- 1000 gram aardappel(en)
- 2 stuk(s) appel
- 500 gram linzen
- 4 eetlepel(s) paneermeel
- 400 milliliter plantaardige melk
- 1 gram rode kool
- 2 stuk(s) rode ui
- 400 milliliter rode wijn
Tip
Gebruik je liever geen alcohol? Vervang de wijn dan door appelsap.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Schil de appel en snijd deze in blokjes. Fruit in een ruime pan de appel kort aan in een scheutje olijfolie, voeg de rode kool toe en blus het geheel af met de rode wijn. Schil de aardappels, snijd ze in grove blokken en kook ze in 15 minuten gaar in water met een beetje zout.
Verwarm de oven voor op 210 graden. Pel ondertussen de ui, bak deze kort aan in een pan, en voeg de linzen hieraan toe. Breng de linzen op smaak met peper en zout.
Giet de aardappels af en pureer deze samen met de plantaardige melk tot een mooie puree. Haal de rode kool van het vuur.
Verdeel de rode kool over de ovenschaal en verdeel hierover de linzen en daarna de puree. Bestrooi het geheel met de paneermeel en plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin gekleurd is.