Ovenschotel met linzen, appel en sperziebonen
Vegan

Ovenschotel met linzen, appel en sperziebonen

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 200 gram aardappel kruimig
  • 0.5 stuk(s) appels
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 40 mililiter kokosroom
  • 150 gram linzen
  • 1 eetlepel(s) mango chutney
  • 200 gram sperziebonen
  • 400 gram aardappel kruimig
  • 1 stuk(s) appels
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 80 mililiter kokosroom
  • 300 gram linzen
  • 2 eetlepel(s) mango chutney
  • 400 gram sperziebonen
  • 600 gram aardappel kruimig
  • 1 stuk(s) appels
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 120 mililiter kokosroom
  • 450 gram linzen
  • 3 eetlepel(s) mango chutney
  • 600 gram sperziebonen
  • 800 gram aardappel kruimig
  • 2 stuk(s) appels
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 160 mililiter kokosroom
  • 600 gram linzen
  • 4 eetlepel(s) mango chutney
  • 800 gram sperziebonen

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • zeef
  • mengkom
  • hapjespan
  • pureestamper

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Was de aardappels, sperziebonen en appel(s). Spoel de linzen en laat uitlekken. Maak de ui schoon.

Stap 2

Snipper de ui fijn. Snijd de aardappels met schil in blokjes van 1cm bij 1cm. Maak de sperziebonen schoon en snijd de appel met schil in blokjes van 0,5 cm bij 0,5 cm.

Stap 3

Kook de aardappelblokjes voor ongeveer 10 minuten. Giet af en doe de blokjes in een mengkom, pureer met de pureestamper. Kruid met olijfolie, peper en zout. Zet vervolgens de kookpan opnieuw op met water en zout.

Stap 4

Verwarm ondertussen een hapjespan op hoog vuur. Voeg een scheut olie toe en laat goed heet worden. Fruit hierin de ui en linzen samen met de kerrie kruiden goed aan voor ongeveer 6-8 minuten. Voeg de appelblokjes samen met kaneel en kokosmelk toe. Proef en kruid het mengsel naar smaak met chutney, peper en zout. Plaats het mengsel in een ovenschaal en beleg met de aardappelpuree. Bak af voor ongeveer 10-12 minuten in de oven.

Stap 5

Kook ondertussen de sperziebonen in 4-5 minuten gaar in het gezouten water.

Stap 6

Verdeel de Pie over de borden en serveer het samen met de sperziebonen. Maak af met de chutney.