Ovenschotel met koolrabi
Vegan

Ovenschotel met koolrabi

en landcress salade

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 gram Provençaalse kruiden
  • 0.5 theelepel(s) agave siroop
  • 1 eetlepel(s) appelazijn
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 30 gram gepelde walnoten
  • 100 mililiter havermelk
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) koolrabi
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 25 gram landcress
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 gram plantaardige boter
  • 25 gram plantaardige kaas
  • 200 gram vastkokende aardappelen
  • 2 gram Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 2 eetlepel(s) appelazijn
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 60 gram gepelde walnoten
  • 200 mililiter havermelk
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 50 gram landcress
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 gram plantaardige boter
  • 50 gram plantaardige kaas
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 3 gram Provençaalse kruiden
  • 1.5 theelepel(s) agave siroop
  • 3 eetlepel(s) appelazijn
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 90 gram gepelde walnoten
  • 300 mililiter havermelk
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 75 gram landcress
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 9 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 gram plantaardige boter
  • 75 gram plantaardige kaas
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 4 gram Provençaalse kruiden
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 4 eetlepel(s) appelazijn
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 120 gram gepelde walnoten
  • 400 mililiter havermelk
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 100 gram landcress
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 gram plantaardige boter
  • 100 gram plantaardige kaas
  • 800 gram vastkokende aardappelen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zorg er bij het maken van de roux voor dat je rustig de bloem toevoegt en blijft roeren met een garde of spatel, zo voorkom je dat de bloem gaat klonteren.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een grote pan water aan de kook met wat zout. Was de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Kook de plakjes circa 8 minuten.

Stap 2

Snijd de prei in schuine ringen en spoel schoon. Maak de koolrabi schoon en snijd in dunne plakken. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de plakken koolrabi in de schaal. Verdeel de prei eroverheen. Giet de aardappelplakjes af en leg in de ovenschaal.

Stap 3

Smelt boter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg bloem toe en roer tot de bloem is opgelost. Laat even pruttelen en voeg na 3 minuten al roerend de melk en Provençaalse kruiden toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 4

Schenk de roux in de ovenschaal. Rasp de kaas. Strooi de kaas over het gerecht voor een lekker krokant korstje. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25-30 minuten mooi goudbruin.

Stap 5

Maak in de saladekom een snelle dressing van de azijn, olijfolie, mosterd en honing. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng de dressing door de landcress en maak af met walnoten.

Stap 6

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de salade.