Ovenschotel met koolrabi
Vlees

Ovenschotel met koolrabi

en landcress salade

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 gram Provençaalse kruiden
  • 25 gram belegen kaas
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 30 gram gepelde walnoten
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 120 gram kipfiletblokje(s)
  • 0.5 stuk(s) koolrabi
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 25 gram landcress
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 eetlepel(s) roomboter
  • 200 gram vastkokende aardappelen
  • 100 mililiter volle melk
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 2 gram Provençaalse kruiden
  • 50 gram belegen kaas
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 60 gram gepelde walnoten
  • 1 theelepel(s) honing
  • 240 gram kipfiletblokje(s)
  • 1 stuk(s) koolrabi
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 50 gram landcress
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 200 mililiter volle melk
  • 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 3 gram Provençaalse kruiden
  • 75 gram belegen kaas
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 90 gram gepelde walnoten
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 360 gram kipfiletblokje(s)
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 75 gram landcress
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 9 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 300 mililiter volle melk
  • 3 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 4 gram Provençaalse kruiden
  • 100 gram belegen kaas
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 120 gram gepelde walnoten
  • 2 theelepel(s) honing
  • 480 gram kipfiletblokje(s)
  • 2 stuk(s) koolrabi
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 100 gram landcress
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 400 mililiter volle melk
  • 4 eetlepel(s) witte wijnazijn

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zorg er bij het maken van de roux voor dat je rustig de bloem toevoegt en blijft roeren met een garde of spatel, zo voorkom je dat de bloem gaat klonteren.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een grote pan water aan de kook met wat zout. Was de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Kook de plakjes circa 8 minuten. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm een bakpan met een scheutje olijfolie en bak de kip 4-6 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Snijd de prei in schuine ringen en spoel schoon. Maak de koolrabi schoon en snijd in dunne plakken. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de plakken koolrabi in de schaal. Schep de kip op de koolrabi en verdeel de prei. Giet de aardappelplakjes af en leg in de ovenschaal.

Stap 3

Smelt boter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg bloem toe en roer tot de bloem is opgelost. Laat even pruttelen en voeg na 3 minuten al roerend de melk en Provençaalse kruiden toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 4

Schenk de roux in de ovenschaal. Rasp de kaas. Strooi de kaas over het gerecht voor een lekker krokant korstje. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25-30 minuten mooi goudbruin.

Stap 5

Maak in de saladekom een snelle dressing van de azijn, olijfolie, mosterd en honing. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng de dressing door de landcress en maak af met walnoten.

Stap 6

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de salade.