Ovenschotel met gehakt en prei
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 eetlepel(s) gehaktkruiden
- 150 gram gemengd gehakt
- 0.5 stuk(s) groene paprika
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) korte prei
- 300 gram krieltjes
- 40 gram oude kaas
- 1 stuk(s) ui
- 1 eetlepel(s) gehaktkruiden
- 300 gram gemengd gehakt
- 1 stuk(s) groene paprika
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 600 gram krieltjes
- 75 gram oude kaas
- 1 stuk(s) ui
- 1.5 eetlepel(s) gehaktkruiden
- 450 gram gemengd gehakt
- 1.5 stuk(s) groene paprika
- 3 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 900 gram krieltjes
- 125 gram oude kaas
- 2 stuk(s) ui
- 2 eetlepel(s) gehaktkruiden
- 600 gram gemengd gehakt
- 2 stuk(s) groene paprika
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) korte prei
- 1200 gram krieltjes
- 150 gram oude kaas
- 2 stuk(s) ui
Tip
Geen gehaktkruiden in huis? Maak je eigen mix met paprika- en kerriepoeder
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 210 °C. Breng in een kookpan ruim water met zout aan de kook. Boen en was de krieltjes met lauwwarm water. Halveer de krieltjes en kook ze beetgaar in ca 10 minuten.
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Halveer de prei in de lengte, was en snijd in halve ringen. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook. Voeg de paprika en het gehakt toe en bak het geheel tot het gehakt gaar is. Voeg de gehaktkruiden toe en meng door. Schep het gehakt-groente mengsel in een ovenschaal.
Verwarm in dezelfde hapjespan een scheut olijfolie. Fruit de preiringen kort aan en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de prei over het gehakt-groente mengsel. Giet de aardappeltjes af en leg ze in de ovenschaal met de snijkant naar boven. Rasp de kaas over de ovenschotel.
Bak de ovenschotel in ca. 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.