Orzo tomatenschotel uit de oven
Vega

Orzo tomatenschotel uit de oven

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 75 stuk(s) mozzarella
  • 100 gram orzo
  • 10 gram peterselie
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 150 gram roma pruim tomaten
  • 150 gram spinazie
  • 200 milliliter water
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 stuk(s) citroen
  • 125 stuk(s) mozzarella
  • 200 gram orzo
  • 20 gram peterselie
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 300 gram roma pruim tomaten
  • 250 gram spinazie
  • 400 milliliter water
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 stuk(s) citroen
  • 200 stuk(s) mozzarella
  • 300 gram orzo
  • 30 gram peterselie
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 450 gram roma pruim tomaten
  • 400 gram spinazie
  • 600 milliliter water
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 2 stuk(s) citroen
  • 250 stuk(s) mozzarella
  • 400 gram orzo
  • 40 gram peterselie
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 600 gram roma pruim tomaten
  • 500 gram spinazie
  • 800 milliliter water

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • mandoline of rasp
  • snijplank
  • mes
  • waterkoker

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten, venkel, peper en peterselie.

Stap 2

Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd in dunne reepjes (was hierna goed je handen). Snijd de tomaten in blokjes. Pluk en hak de peterselie.

Stap 3

Kook water in de waterkoker en los vervolgens hierin de bouillonblokje op in een pan of maatbeker.

Stap 4

Verdeel de orzo over de ovenschaal samen met de tomaten, peper en helft van de peterselie. Voeg de bouillon toe.

Stap 5

Bak de ovenschaal in de oven gedurende 15 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven. Spatel de spinazie erdoor en scheur de mozzarella over de orzo en gratineer mee voor nog 5 Ć  10 minuten.

Stap 6

Verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven peterselie en wat citroenrasp.