Orzo tomatenschotel uit de oven
Vegan

Orzo tomatenschotel uit de oven

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 100 gram orzo
  • 10 gram peterselie
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 150 gram roma pruim tomaten
  • 150 gram spinazie
  • 200 milliliter water
  • 1 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 stuk(s) citroen
  • 200 gram orzo
  • 20 gram peterselie
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 300 gram roma pruim tomaten
  • 300 gram spinazie
  • 400 milliliter water
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 1 stuk(s) citroen
  • 300 gram orzo
  • 30 gram peterselie
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 450 gram roma pruim tomaten
  • 450 gram spinazie
  • 600 milliliter water
  • 2 stuk(s) bouillonblokje groente
  • 2 stuk(s) citroen
  • 400 gram orzo
  • 40 gram peterselie
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 600 gram roma pruim tomaten
  • 600 gram spinazie
  • 800 milliliter water

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • mandoline
  • snijplank
  • mes
  • rasp
  • waterkoker

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten, venkel, peper en peterselie.

Stap 2

Snijd de peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd dunne reepjes (was hierna goed je handen). Halveer de tomaten. Pluk en hak de peterselie.

Stap 3

Kook water in de waterkoker. Los hierin het bouillonblokje op in een pan of maatbeker.

Stap 4

Verdeel de orzo over de ovenschaal samen met de tomaten, peper en helft van de peterselie. Voeg de bouillon toe.

Stap 5

Bak de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten. Haal de ovenschaal uit de oven. Spatel de spinazie door de orzo. Scheur de vegan mozzarella over de orzo en gratineer de kaas mee voor nog 5 Ć  10 minuten.

Stap 6

Verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven peterselie en wat citroenrasp.