Orzo schotel met tomaat, kip en venkel
Vlees

Orzo schotel met tomaat, kip en venkel

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • 0.25 stengel(st) bosui
  • 25 gram feta
  • 100 gram kippendijen
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 100 gram orzo
  • 10 gram provenciaalse kruidenmix
  • 125 gram tomaat
  • 0.5 stuk(s) venkel
  • 200 milliliter water
  • 2 eetlepel(s) azijn
  • 0.5 stengel(st) bosui
  • 50 gram feta
  • 200 gram kippendijen
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 200 gram orzo
  • 20 gram provenciaalse kruidenmix
  • 250 gram tomaat
  • 1 stuk(s) venkel
  • 400 milliliter water
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 1 stengel(st) bosui
  • 75 gram feta
  • 300 gram kippendijen
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 300 gram orzo
  • 30 gram provenciaalse kruidenmix
  • 375 gram tomaat
  • 2 stuk(s) venkel
  • 600 milliliter water
  • 4 eetlepel(s) azijn
  • 1.5 stengel(st) bosui
  • 100 gram feta
  • 400 gram kippendijen
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 400 gram orzo
  • 40 gram provenciaalse kruidenmix
  • 500 gram tomaat
  • 2 stuk(s) venkel
  • 800 milliliter water

Benodigdheden

  • grillpan
  • mandoline
  • koksmes
  • snijplank
  • hapjespan
  • waterkoker

Tip

Maak het gerecht af met wat blaadjes dragon uit de kruidentuin.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de kippendij reepjes uit de verpakking. Kruid met peper en zout. Was de tomaten, komkommer, venkel(s), kruidenmix en bosui. Kook de hoeveelheid water zoals aangegeven en laat het bouillonblokje in een pan of maatbeker oplossen in het gekookte water.

Stap 2

Snijd de venkel(s) met lof in zo dun mogelijke plakjes (gebruik hiervoor een mandoline of een scherp koksmes). Snijd ook de komkommer in plakjes. Verdeel de helft van de venkel(s) met komkommer plakjes en lof van venkel(s) in de saladeschaal. Halveer de tomaten. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes. Laat de rest van de bosui heel en kruid met olijfolie en peper en zout. Verkruimel de feta. Hak de kruidenmix fijn.

Stap 3

Verwarm een hapjespan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Laat de olie heet worden en bak de kippendij reepjes mooi bruin. Voeg kruiden, orzo, tomaten en de andere helft van de venkel(s) toe. Bak deze een paar minuten mee. Voeg nu de bouillon toe en plaats de deksel op de pan. Gaar op middelhoog vuur voor ongeveer 15 minuten. Roer regelmatig door. Proef voor het serveren goed of de orzo gaar is.

Stap 4

Meng ondertussen de komkommer en venkel plakjes samen in de saladeschaal. Kruid met olijfolie, de azijn, peper en zout.

Stap 5

Verwarm de grillpan goed heet. Grill hierin kort de bosui.

Stap 6

Verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven bosui ringetjes, feta en gegrilde bosui. Serveer samen met de venkel-komkommersalade.