Orzo met mosselen
Vis

Orzo met mosselen

prei en geroosterde bietjes

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) korte prei
  • 500 gram mosselen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram orzo
  • 150 gram rode bieten
  • 50 milliliter slagroom
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 1000 gram mosselen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram orzo
  • 300 gram rode bieten
  • 100 milliliter slagroom
  • 0.75 stuk(s) korte prei
  • 1500 gram mosselen
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram orzo
  • 450 gram rode bieten
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 2000 gram mosselen
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram orzo
  • 600 gram rode bieten
  • 200 milliliter slagroom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 47.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Je kunt in plaats van water ook een scheut witte wijn toevoegen aan de mosselen, voor extra veel smaak.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten of boen ze schoon en snijd ze in partjes. Meng de bietenpartjes met een scheut olijfolie en peper en zout naar smaak. Rooster ze 25-30 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat tot ze beetgaar zijn.

Stap 2

Kook ondertussen de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort af met koud water en laat uitlekken.

Stap 3

Doe de mosselen in een (was)bak met ruim water en laat 5 minuten staan. Verwijder de kapotte exemplaren en de mosselen die niet sluiten, ook niet als je er een tikje op geeft. Snijd de prei in halve ringen en was zorgvuldig.

Stap 4

Verhit een scheutje olie in een grote (soep)pan en bak een derde van de prei 2 minuten. Voeg de mosselen en een klein scheutje water toe. Breng op hoog vuur aan de kook en kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-7 minuten tot ze openstaan. Schud halverwege om.

Stap 5

Verhit een scheutje olie in een kookpan en bak de rest van de prei 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de slagroom en de orzo toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken. Proef en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Stap 6

Verdeel de orzo met prei over de borden. Schep de mosselen erbij en serveer met de geroosterde bietjes.