Orzo ovenschotel met vismix
Vis

Orzo ovenschotel met vismix

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 150 milliliter bouillon
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 100 gram orzo
  • 15 gram peterselie
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 150 gram spinazie
  • 100 gram tomaatjes
  • 100 gram vismix
  • 300 milliliter bouillon
  • 1 stuk(s) citroen
  • 200 gram orzo
  • 20 gram peterselie
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 300 gram spinazie
  • 200 gram tomaatjes
  • 200 gram vismix
  • 450 milliliter bouillon
  • 1 stuk(s) citroen
  • 300 gram orzo
  • 25 gram peterselie
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 450 gram spinazie
  • 300 gram tomaatjes
  • 300 gram vismix
  • 600 milliliter bouillon
  • 1 stuk(s) citroen
  • 400 gram orzo
  • 30 gram peterselie
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 600 gram spinazie
  • 400 gram tomaatjes
  • 400 gram vismix

Benodigdheden

  • dunschiller
  • ovenschaal
  • snijplank
  • mes
  • rasp
  • waterkoker

Tip

Voeg de peper naar smaak toe. Verwijder de zaadlijsten, dat maakt de peper minder pittig, maar nog wel smaakvol

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan of breng water aan de kook. Dep de visstukjes droog. Kruid met peper en zout. Was de tomaten, spinazie en peterselie.

Stap 2

Snijd de peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd in dunne reepjes. (was hierna goed je handen) Halveer de tomaten. Pluk en hak de peterselie.

Stap 3

Maak de bouillon met een bouillonblokje en het kokende water.

Stap 4

Verdeel de orzo over de ovenschaal en leg hierbij de de tomaten, peper en helft van peterselie. Voeg de (vis)bouillon toe.

Stap 5

Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Haal uit de oven en spatel de spinazie door de orzo. Verdeel de vis stukken erover en plaats terug in de oven voor 5 a 10 minuten.

Stap 6

Rasp de citroen en verdeel de orzo over de borden en dresseer met de overgebleven peterselie en wat citroenrasp